Yurtta Hava Durumu

Yurdun Güney ve Iç Ege, Bati Akdeniz’in iç kesimleri, Iç Anadolu’nun kuzeybatisi, Bati Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu’nun kuzeyi ile Bilecik, Bursa’nin güneyi, Balikesir’in güneydogusu, Bingöl, Van’in dogusu ve Mus çevrelerinin yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin Iç Ege (Afyonkarahisar, Kütahya, Usak, Denizli, Mugla’nin iç kesimleri, Aydin’in iç kesimleri, Manisa ve Izmir’in iç kesimleri), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur), Eskisehir, Bursa’nin güneyi ile Balikesir’in güneydogusunda kisa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olmasi bekleniyor.

Yurtta Hava Durumu
Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, hava sicakligi yurt genelinde mevsim normalleri civarinda seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli, Akdeniz kiyilari ile güneydogu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Dogu Anadolu’nun güneydogusu ile yagis alan yerlerde yagis aninda kuvvetli (40-60 km/sa) esecek. Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 26

Istanbul: Parçali bulutlu 26

Izmir: Parçali bulutlu, yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli (Yagislarin iç kesimlerinde kisa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olmasi bekleniyor) 31

Adana: Parçali bulutlu 33

Antalya: Parçali ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 30

Samsun: Parçali ve çok bulutlu, saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 25

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu, saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 24

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu, saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 22

Diyarbakir: Parçali ve az bulutlu 35
Kaynak: İHA