TIM'de Mustafa Gültepe Dönemi Basladi

Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin (TIM) 13 Haziran’da gerçeklestirilen 29. Olagan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Baskanligina seçilen Mustafa Gültepe, görevi Ismail Gülle’den devraldi. Devir teslim töreninde konusan TIM Baskani Mustafa Gültepe, “Amacimiz Türkiye’yi beraberce 500 milyar dolarlik ihracat hedefine yaklastirmak. O yüzden hep beraber çok çalismaliyiz. Görevimiz, Türkiye Ihracatçilar Meclisi’ni, ihracatçimizi iyi bir sekilde gelecege hazirlamak” dedi.

TIM'de Mustafa Gültepe Dönemi Basladi


61 Ihracatçi Birligi, 27 sektör ile 100 bini askin ihracatçinin çati kurulusu Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nde (TIM), baskanlik devir teslim töreni Dis Ticaret Kompleksi Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

13 Haziran’da düzenlenen Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin (TIM) 29. Olagan Genel Kurulu’nda delegelerin oylari ile TIM Yönetim Kurulu Baskanligi’na seçilen Mustafa Gültepe, görevi önceki baskan Ismail Gülle’den devraldi.

“Hosgörünün, istisarenin egemen oldugu bir genel kurul yasadik”

Eski TIM Baskani Ismail Gülle, törende yaptigi konusmada, 2020’yi pandemiyle, 2021’i rekorlarla, 2022’de de gerçeklestirmis olduklari genel kurulla tarihe damga vurduklarini söyleyerek, “Güzel isler yaptik. Bugün olusturdugumuz su atmosfer bile basli basina bir hikayedir. Gerçekten örnek bir genel kurul oldu. Hosgörünün, istisarenin egemen oldugu bir genel kurul yasadik. Mühim olan kubbede hos bir seda birakabilmek. Onu da birakabildiysek o da bizim mutlulugumuz” diye konustu.



Baskanlik sürecinde TIM Baskanligina seçilen Mustafa Gültepe ile 4 yil beraber görev yaptiklarini belirten Ismail Gülle, "Kendisi çok uzun zamandir ihracatin içinde. Olusturacagi yeni yönetimiyle basarili isler yapacaktir. Bu bir bayrak yarisidir. Bu bayrak yarisi herkesin ayni anda start aldigi ve bayragi digerine yetistirmek adina süratle kosup bir önde bekleyen arkadasina birakmasidir. Biz bu görevi yaptik. Bir aile sicakligi içinde bu isleri yaptik. Görev sürecimizde benimle birlikte görev yapan bütün baskanlarima tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“Türkiye’yi beraberce ortaya konmus olan 500 milyar dolarlik ihracat hedefine yaklastiracagiz”

Yeni TIM Baskani Mustafa Gültepe de TIM olarak ortaya koymus olduklari birlik ve beraberligin tüm ihracatçilar adina bundan sonra da hep birlikte devam ettireceklerini vurgulayarak, “Ihracatçi, Türkiye için su anda en fazla takip edilen en fazla izlenen gerek sektör olsun gerek birey olsun gerek meclis olsun kurumlardan bir tanesi. 4 yil Ismail Baskan ve yönetim kurulundaki arkadaslarla beraber elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalistik. Ismail Baskan hiç durmadan, 24 saatini vererek elinden geldigi kadariyla her seyi yapmaya çalisti. TIM, Ismail Baskan döneminde herkese açikti. Herkes çok rahat bir sekilde derdini, sikintisini anlatabiliyordu. Ismail Baskan ile bizler de elimizden geldigi kadariyla bu sorunlara çözüm bulmaya çalistik” dedi.



Koltuklarin gelip geçici oldugunu ve esas islerinin kendi isleri oldugunu ifade eden yeni TIM Baskani Mustafa Gültepe, “Kendi isimiz ve islerimiz olmadan buralarda görev yapmak zor. Önce kendi isimizde iyi olmaliyiz ki son 21 ayin 19’unda oldugu gibi rekorlari sürdürebilelim. Ihracatçilar Meclisi vizyonunu ortaya koymali, biz sirketler ve birlikler olarak onlardan gelen bilgiler dogrultusunda stratejileri belirleyerek, Türkiye’yi önümüzdeki dönemlerde beraberce çok farkli konumlara getirmenin çalismalarini yapalim. Görev büyük bir görev, zorlu bir görev. Bunun farkindayiz. Ama inaniyorum ki birlikte her sektörü ayri ayri degerlendirerek, ayri ayri çalistaylar yaparak Türkiye’yi beraberce ortaya konmus olan 500 milyar dolarlik ihracat hedefine yaklastiracagiz. Ne kadar yaklastirabilirsek o kadar insan bundan mutluluk ve gurur duyacak. O yüzden hep beraber çok çalismaliyiz. Amacimiz Türkiye Ihracatçilar Meclisi’ni, ihracatçimizi iyi bir sekilde gelecege hazirlamak. Bu gelecekle ilgili ortaya konulacak olan tüm çalismalar beraberce, istisareyle yapilmasi gereken çalismalar. TIM olarak bunu yapmaya çalisacagiz. TIM, büyük bir aile. Görevimiz zor ama zoru basarmak en güzel seylerden bir tanesidir” diye konustu.

Kaynak: İHA