Spor Aski Engel Tanimiyor

“Spor Aski Engel Tanimaz” Projesi çerçevesinde Adiyaman’da özel egitim okullarina spor malzemesi dagitimi yapildi.

Spor Aski Engel Tanimiyor
Cumhurbaskanligi himayesinde Gençlik ve Spor Bakanligi koordinesinde gerçeklestirilen "Spor Aski Engel Tanimaz" projesiyle Adiyaman’da özel egitim okullarina spor malzemesi verildi.

Yeni Mahalle Spor Salonunda Gençlik ve Spor Bakanligi koordinesinde gerçeklestirilen malzeme dagitim törenine Vali Yardimcisi Mehmet Yasin Erkan, Adiyaman Cumhuriyet Bassavci Bozan Çevik, Gençlik ve Spor il Müdürü Fikret Keles, Il Milli Egitim Müdürü Ramazan Asçi, okul müdürleri, özel ögrenciler ve alileri katildi.

Ülkemizin dört bir yanina spor malzemelerini dagitmak için yola çikan tirlardan biri geçtigimiz günlerde Adiyaman’a ulastigini belirten Gençlik ve Spor Il Müdürü Fikret Keles, düzenlenen törenlerinin ardindan okullara malzemelerin tesliminin yapildigini söyledi.



Fikret Keles; “Projeyle Milli Egitim Bakanligina bagli 81 ilde 500 özel egitim okuluna farkli engel gruplarinin kullanimina sunmak üzere üretilen 27 bin 259 adet spor malzemesini okullara dagitildi. Ilimize gönderilen spor malzemeleri özel egitim okullarina ve farkli engel gruplarinin kullanimina sunulmak üzere Adiyaman Merkez ilçede 2, Kahta ilçesinde 2 ve Besni ilçesinde 1 olmak üzere toplam 5 okulumuza dagitimini gerçeklestirdik. Spor, insan ve toplum sagligi kadar özellikle özel gereksinimli vatandaslarin hayata aktif katilimlarini saglayan çok önemli bir faaliyet alanidir. Il Müdürlügümüz bünyesinde tüm spor branslarinda özel gereksinimli bireylere yönelik spor faaliyetleri yapilmaktadir. Spor tesislerimiz, gençlik merkezlerimiz ve genç ofislerimizde çesitli kisisel gelisim kurslari, beceri, sanat ve müzik kurslari özel gereksinimli bireylere yönelik faaliyetler düzenlenmektedir. Özel gereksinimli vatandaslarimizi topluma kazandirmak, kimseye muhtaç olmadan kendi baslarina yasayabilmelerini saglamak tüm toplumun insanlik görevidir. Onlarin toplumsal yasama katilimlarini kolaylastirmak, desteklemek, karsilasabilecekleri tüm engelleri kaldirmak ve kaliteli bir yasam sürebilmelerini saglamak amaciyla biz tüm gücümüzle çalisiyoruz” dedi.

Malzemeler, Kahta Özel Egitim Uygulama Okulu III. Kademe, Kahta Özel Egitim ve Uygulama Okulu I. ve II. Kademe, Adiyaman Merkez Hatice Tasar Özel Egitim ve Uygulama Okulu III. Kademe, Adiyaman Haci Sakine Acar Özel Egitim Meslek Okulu, Besni Ahmet-Emine Çil Özel Egitim ilkokulu/Ortaokulu/Özel Egitim Meslek Okulu’na toplam otuz kalemde 305 adet spor malzemesi teslim edilerek ve sporcularin kullanimina sunuldu.
Kaynak: İHA