Samsun TSO Üyelerine E-Ticaret Egitimi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) üyelerine e-ticaret ve e-ihracat uzmanlarinin katilimlariyla, “E-Ticaret Sohbetleri” adi altinda panel ve “E-Ticarete Basliyorum” konulu egitim programi düzenlendi.

Samsun TSO Üyelerine E-Ticaret Egitimi
Samsun TSO ile bir özel sirket is birliginde “E-Ticaret Sohbetleri” adi altinda panel ve “E-Ticarete Basliyorum” konulu egitim gerçeklestirildi.

Programin açilisinda konusan Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Çakir, tüketici tercihlerinin sinir tanimadigi ve beklentilerin hizla yükseldigi bir dönemden geçildigine isaret ederek, bu egilimin artarak devam edecegini vurguladi. Bu kosullarda verimlilik ve rekabet baskisinin yenilikçi fikirlere yatirim yapmayi; üretim ve sunumda teknolojiyi merkezde tutmayi gerektirdigini ifade eden Çakir, “Kisacasi, kurumlarin dijital dönüsümü en kritik konu haline geliyor. Küresel dinamiklerin hizla degistigi günümüzde, hedefimiz bu dönüsüme uyum saglayarak, ayakta kalacak ekonomiler arasinda yer almak olmalidir” dedi.



Çakir: “Dijitallesmek durumundayiz”

Türkiye’nin de yasanan degisime uyumlanabilmesinin dijital becerilere sahip nesiller ve sirketler yetistirmekle mümkün olacagini kaydeden Çakir, “Tüm dünya için üretmek durumunda oldugumuz ve dolayisiyla dijitallesmek durumunda da oldugumuz günümüz kosullarinda e-ticaret uygulamalari bizler için çok kiymetli anahtarlar. Biz Oda olarak bunun bilincindeyiz. Pandemide bunun ne kadar elzem oldugunu da birlikte gördük, deneyimledik. Bu nedenle üyelerimizin bu hususta kendilerini gelistirmeleri adina e-ticaret ve sosyal medya yönetimi gibi dijital baglamda pek çok egitim düzenledigimiz gibi çevrimiçi olarak sanal fuarlar ve ikili eslestirme organizasyonlari gerçeklestirdik. Pandemi döneminde e-ticareti desteklemeye yönelik Samsunlu ihracatçi firmalarin yer aldigi ’samsunexporters.com’ ihracat platformunu olusturduk. Bu bakis açimiza hizmet eden faaliyetler düzenlemeye devam edecegiz. Rekabet alaninin tüm dünya haline geldiginin farkindaligiyla, bugün gerçeklestirilen E-Ticaret Sohbetleri programinin büyük önem arz ettigini yinelemek isterim” diye konustu.



Uzmanlar bilgilerini aktardi

Samsun TSO evsahipliginde iki gün boyunca düzenlenen ve çesitli kurum temsilcilerinin katildigi programin 1’inci gününde yapilan E-Ticaret Sohbetleri panelinde, ‘e-ticaret/e-ihracat altyapilari’, ‘web sayfalarinin yönetim süreçleri’, ‘ödeme çözümleri’, ‘Türkiye’de ve dünyada lojistik hizmetleri’, ‘Türkiye ve yurtdisinda ürün satmak için dijital pazarlama çözümleri ve ülkemizde e-ticaretin, e-ihracatin gelisimi’ konulari islendi. Programin ikinci gününde gerçeklestirilen “E-Ticarete Basliyorum” konulu programda ise katilimcilara uygulamali olarak web sayfasi yaptirilarak, e-ticaret ve online ürün satimi hakkinda detayli bilgiler verildi.

Kaynak: İHA