Istanbul'da Kaçak Göçmen Operasyonu

Basaksehir yakinlarindaki Avrupa Otoyolu Edirne yönünde, polis ekiplerinin süphelenerek durdurdugu bir minibüsten 10’u çocuk 28 kaçak göçmen çikti. Olayla ilgili 2 kisi gözaltina alindi.

Istanbul'da Kaçak Göçmen Operasyonu
Edinilen bilgilere göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekiplerince, göçmen kaçakçiliginin önlenmesine yönelik Basaksehir Avrupa Otoyolu‘nda bir dizi denetim yapildi. Gerçeklestirilen denetim sirasinda, Edirne istikametinde seyir halinde olan camlari siyah filme kaplanmis bir minibüs, ekiplerin süphesi üzerine durduruldu.

Kaçak göçmen tasiyan minibüse el konuldu

Polis ekiplerinin durdurdugu minibüste Türkiye’ye kaçak yollarla girdigi belirlenen 10’u çocuk, 18’i yetiskin Afganistan uyruklu toplam 28 düzensiz göçmen çikti. Operasyon çerçevesinde minibüse el konulurken, araçta sinir duvarlarini asmakta kullanilan merdiven, 26 uyku tulumu, 2 bin 555 lira para ve cep telefonlari ele geçirildi. Ekipler tarafindan yakalanan göçmenler, Istanbul Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele Sube Müdürlügüne getirilirken, araçta bulunan sürücü ve gözcü oldugu degerlendirilen 1 kisi gözaltina alindi.

Araçlara istifleme usulü bindirilmisler

Güvenlik güçlerince yapilan arastirmalarda, düzensiz göçmenlerin, sevk edilecekleri sinir illerine götürülmeden önce sok evlerinde insani olmayan sagliksiz kosullarda tutulduklari, sinir illerine sevk edildikleri araçlarda tasima kapasitesinin üzerinde üst üste istifleme usulü bindirildikleri tespit edildi. Ayrica yakalanan düzensiz göçmenlerin kendi ülkelerinde tanistiklari aracilar üzerinden Türkiye’deki organizatörler ile iletisime geçtikleri ve Avrupa ülkelerine ulasmak için bin ile 5 bin dolar arasinda para ödedikleri ögrenildi.

Gözaltina alinan sürücü ve gözcülük yapan 2 süpheliye 72 bin 72’ser lira idari para cezasi kesildi. Ayrica bu iki kisi hakkinda “Göçmen Kaçakçiligi” suçundan adli islem baslatilirken, zanlilarin emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilecegi ögrenildi.

Diger taraftan yakalanan 28 göçmenin ise emniyetteki islemlerinin ardindan Istanbul Il Göç Idaresi Müdürlügüne götürülecegi aktarildi.
Kaynak: İHA