'Eskisehir Tanitim Günleri' Yenikapi'da Basladi

Istanbul Yenikapi Etkinlik Fuar Alani’nda “Eskisehir Tanitim Günleri” basladi.

'Eskisehir Tanitim Günleri' Yenikapi'da Basladi
Eskisehir Dernekler Federasyonu tarafindan Eskisehir Valiligi ve Eskisehir Il Kültür Müdürlügü katkilariyla Istanbul’da düzenlenen “Eskisehir Tanitim Günleri” basladi.

Istanbul Yenikapi Etkinlik Fuar Alani’nda yapilan etkinlige Eski Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Nabi Avci da katildi.

Eskisehir’in yöresel lezzetlerinin, tarihinin ve marka degerlerinin Istanbullularla bulustugu etkinlikte çibörek, lüle tasi, çömlek ve cam sanati büyük ilgi gördü.

Etkinlige katilan Tepebasi Belediye Baskani Ahmet Ataç, “Eskisehir’de çok ciddi bir memnuniyet olustu. Biz de Tepebasi Belediyesi olarak stant açmayi uygun gördük. Tepebasi Belediyesi’nin yapmis oldugu çok ciddi seyler var. Bunlari Istanbul’da yasayan Eskisehirlilere tanitmak amaciyla gerçeklestirdik. Istanbul’da yasayan çok Eskisehirli vatandasimiz var. Onlari Yenikapi Etkinlik Fuar Alani’na davet ediyoruz” seklinde konustu.

Eskisehir’in kültürünü Istanbullulara tanitmak istediklerini belirten Eskisehir Dernekler Federasyonu Baskani Mehmet Çetinkaya, “Eskisehir, ilk defa Istanbul’a geliyor. Hosgörünün ve Yunus’un sehrini Istanbul ile bulusturuyoruz. 16-19 Haziran tarihlerinde Yenikapi Etkinlik Fuar Alani’nda Eskisehir’in tüm degerlerini, kültür ve sanatini, yöresel lezzetlerini sergileyerek burada 4 gün boyunca Istanbullularla bulusturuyoruz. Eskisehir’in çok önemli degerlerini buraya getirip Istanbul’la tanistiriyoruz. Dünya’da bir tek Eskisehir’de olan, adi beyaz altin olarak adlandirilan lüle tasini ve Eskisehir’in Mihaliççik Sorkun çömlegini, cam atölyelerimizi, yerel ve ulusal kültürlerini Istanbul ile bulusturuyoruz” açiklamasinda bulundu.

Sanatsal ve kültürel alanda birçok etkinlige de ev sahipligi yapacak olan ’Eskisehir Tanitim Günleri’ 19 Haziran’a kadar devam edecek.
Kaynak: İHA