En Çevreci Dügün Konvoyu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Emre Yilmaz ile Dilek Erdogan çifti, gelin arabasi gibi süsledikleri bisikletlerle konvoy yaparak nikah salonunun yolunu tuttu.

En Çevreci Dügün Konvoyu
Karabük Bisikletliler Dernegi Baskan Yardimcisi Emre Yilmaz, arkadaslarinin yardimiyla gelin arabasi gibi süsledikleri bisikletlerle hayatini birlestirmeye karar verdigi kiz arkadasi Dilek Erdogan’i evinden almaya gitti. Çevreci çift arkadaslarinin da kendilerine eslik ettigi bisiklet üzerinde pedal çevirerek dügün konvoyu olusturup nikah salonunun yolunu tuttular. Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçeklesen nikah Belediye Baskani Elif Köse tarafindan kiyildi. Nikahin ardindan Baskan Köse tarafindan çifte Kur’an-i Kerim ve Türk bayragi hediye edildi.

Gazetecilere konusan damat Emre Yilmaz, yillardir bisiklet kullanicisi olduklarini belirterek, “Gönlümüzü verdik bu ise. Bu güzel günümüze bisikleti de katmak istedik. Çevreci oldugu için herkesi bisiklet binmeye davet ederiz” dedi.

Yilmaz ve Erdogan çiftini hem nikahlari hem de çevreci olduklari için kutladigini ifade eden Belediye Baskani Elif Köse, "Onlar zaten bisiklete binerek tüm vatandaslarimiza örnek oluyorlar. Bir de davetiyeleri çok güzel. Onu da Dilan Hanim yapmis. Içimizde açan çiçekler dogaya saçilsin istedik diye atik kagitlardan olusturdugu bir kalp yaparak çok keyifli ve güzel bir davetiye olusturmus. Hepimizin yapmasi gereken seyler aslinda. Bu konuda farklilik olusturduklari için tesekkürü hak ediyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA