Dubleks Daire Degil Uyusturucu Imalathanesi

Tekirdag’in Çerkezköy ilçesinde düzenlenen uyusturucu operasyonunda dubleks dairede uyusturucu serasi ile karsilasan polis ekipleri saskinlik yasadi. Polisin basarili operasyonu sonucu uyusturucu imalathanesi yerle bir edilirken 2 zanli gözaltina alindi.

Dubleks Daire Degil Uyusturucu Imalathanesi


Çerkezköy ilçesi Kizilpinar Mahallesi’nde bulunan 6 katli binanin en üst katinda uyusturucu imalati yapildigi ihbarini alan Tekirdag Il Emniyet Müdürlügüne bagli narkotik ekipleri, teknik ve fiziki takibe aldi. Daireyi yaklasik bir yil önce kiralayan S.B.’nin bulundugu daireye polis ekipleri operasyon düzenledi.

Operasyonda yüzlerce saksida yetistirilmis Hint kenevirleri dairenin alt ve üst katindaki bütün odalara kurulmus özel aydinlatma, havalandirma ve nem tertibat sistemleri polis ekiplerini bile saskini çevirirken, apartman sakinleri de soke oldu. Duvarlarinin tamami flasör malzemelerle kaplanan dubleks dairenin odalarindaki özel isi ve isik tertibatlarinin kesintisiz güç kaynaklariyla beslenmesi dikkatlerden kaçmazken, polis yüzlerce özel ampul, ambalaj posetleme makinesi, hassas teraziye el koydu. Evin bir odasinin ise tamamen toprak posetleriyle dolu oldugu görülürken, Hint kenevirleri denetim altinda polis aracina alindi. Onlarca bidonda damaca sularin stoklandigi dairenin hemen bitisiginde normal bir aile görüntüsü veren S.B. ve M.Ç.’nin apartman yöneticisi tarafindan iki ay önce apartmandaki koku nedeniyle uyarildigi, kokunun giderilmesi için daireye ve 6 katli apartmana bol miktarda oda spreyi siktiklari ifade edildi. Bu duruma tepki gösteren bina sakinleri, “Gençleri, milleti zehirleyin. Iste sizin gibi iki yüzlü alçak insanlar yüzünden bu hale geliyor” diyerek uyusturucu tacirlerinin piskinliklerine tepki gösterdi.

Basarili operasyonla uyusturucu imalathanesi yerle bir edilirken, apartman yöneticisi daire sahibine “Dairenizde uyusturucu yetistiriliyor” haberini verdi. Ev sahibi ise “Biz dairenin birini bir hafta önce kiracimiza 1 milyon TL’ye sattik” demesi üzerine polis bina yöneticisinin de ifadesine basvurdu. Operasyon sonrasi gözaltina alinan iki uyusturucu zanlisi sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlügüne götürüldü.
Kaynak: İHA