Stoltenberg'e Hollanda'da Türkiye Soruldu

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Haziran ayinda Madrid’de yapilacak olan NATO Liderler Zirvesi öncesi hazirlik toplantilari kapsaminda Hollanda’da temaslarda bulundu. Hollanda temaslari kapsaminda basina konusan Stoltenberg: “Cumhurbaskani Erdogan’in dile getirdigi endiseleri ciddiye almaliyiz” dedi.

Hollanda’da temaslarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Isveç ve Finlandiya’nin NATO Üyesi olmalarinin hem bu ülkeleri hem de ittifaki güçlendirecegini söyledi.

Türkiye’nin dile getirdigi endiselerin de gündeme geldigi Hollanda’da Stoltenberg Türkiye’nin ciddi terör tehditleriyle karsi karsiya oldugunu söyledi.



Gazetecilerin Türkiye’nin beklentilerine dair son durumu sormasi üzerine Stoltenberg: “Isveç ve Finlandiya’nin üyeligine iliskin mesajim, sunu siddetle memnuniyetle karsiladigimdir; onlari güçlendirecek, bizi güçlendirecek. Ayni zamanda, Cumhurbaskani Erdogan tarafindan dile getirilen endiseleri de ciddiye almaliyiz, çünkü aslinda Türkiye bazi ciddi terör tehditleriyle karsi karsiyadir. Türkiye’den daha fazla terör saldirisina maruz kalmis bir NATO Müttefiki yoktur ve Türkiye bu endiseleri dile getirdiginde, elbette oturmamiz ve NATO’da her zaman yaptigimiz gibi, farkliliklar oldugunda, tartisip istisare etmemiz önemlidir. Sonra ileriye dogru birlesik bir yol bulunmali” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA