Manisa'da Köylülerin 'Dolu Savar' Isyani

Manisa’nin Salihli, Gördes ve Gölmarmara ilçelerinden 13 mahalle muhtari ve beraberindeki köylüler, Salihli’ye bagli Kemer Mahallesi’ndeki bir tarim firmasinin doludan korunmak için kullandigi ses bombalarinin kurakliga neden oldugunu öne sürdü.

Manisa'da Köylülerin 'Dolu Savar' Isyani
Salihli’nin Kemer Mahallesi’nde kurulan bir tarim firmasinin, 2 yil önce dolu yagisini engellemek amaciyla basvurdugu yöntem, çevredeki çiftçilerin tepkisine yol açti. Salihli’nin Gökeyüp, Hacihidir, Kurttutan, Poyraz, Kemer ve Kale, Gölmarmara’nin Yeniköy, Çamköy, Yunuslar ve Ayanlar, Gördes’in Karayakup, Çaglayan ve Yeniköy Mahalle muhtarlari, tarim firmasinin gökyüzüne attirdigi dolu bombalarinin bulutlari dagittigini ve bu nedenle çevredeki mahallelere bahar yagmurlarinin yagmadigini savundu.

“Bahar yagmurlarina hasret kaldik”

Kurttutan Mahalle Muhtari Süleyman Kaya, “Dolu savar makinesinden etkilenen Manisa’nin Salihli, Gölmarmara ve Gördes ilçelerinden 13 mahalle muhtari olarak, burada bir araya gelerek mahallelilerin taleplerini dile getirdik. Köylüler olarak bu dolu savar makinesine karsiyiz, bunun patlatilmasini istemiyoruz. Çünkü biz çevre mahalleliler olarak, topun atilmaya baslandigi yildan bu yana bahar yagmurlarina hasretiz” dedi.



“Bu konuya acilen çözüm bulunmasini istiyoruz

Hacihidir Mahalle Muhtari Mahmut Akkuzu da, “Biz çevre mahalle halki olarak bu topun patlatilmasina karsiyiz. Biz 2 yildir bu topun patlatilmasindan dolayi kuraklik yasiyoruz. Buradaki bir çiftçinin bu topu patlatmasindan dolayi yaklasik 3 bin çiftçi magdur durumdadir. Bu top bahar aylarinda patlatiliyor. Patlatilinca da bahar yagisi olmuyor, yagis olmayinca da mahsullerimiz olmuyor. Çevre köylerindeki vatandaslarimizin hepsi bu konuya tepkili, biz muhtarlar olarak önlerinde duruyoruz. Biz muhtarlar olarak bu konuya acilen çözüm bulunmasini istiyoruz” diye konustu.

Muhtarlar bagli bulunduklari kaymakamlik ve belediye baskanlarina basvuruda bulunarak konunun arastirilmasini talep ederken, firma çalisanlari konuyla ilgili bir açiklama yapmadi.
Kaynak: İHA