Bandirma'da DIGSIAD Açildi

Balikesir’in Bandirma ilçesinde Dogu ve Güneydogu Isadamlari Dernegi (DIGSIAD) düzenlenen törenle açildi.

Bandirma'da DIGSIAD Açildi
Açilis törenine Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Baskani Tolga Tosun, siyasi partilerin ilçe baskan ve yöneticileri, STK’larin baskan ve yöneticileri, Balikesir Büyüksehir ve Bandirma Belediyesi’nin baskan ve yöneticilerinin yani sira çok sayida vatandas katildi.

Açilis töreninde konusan Dernek Baskani Faruk Bozkurt, "Geçmisi binlerce yil öncesine dayanan, farkli kültür ve medeniyetlere ev sahipligi yapmis, insanligin ve inancin dogdugu sark topraklarindan bu bölgeye göç etmis, is insanlari olarak bir araya gelisimizin sembolü olan, dernegimizin açilisini yapmak üzere buradayiz. Uzun zamandir özlemini çektigimiz, gönüllülük, tarafsizlik ve seffaflik ilkeleri dogrultusunda, toplumumuzun birlik ve bütünlük unsurlarini içinde barindiran, siyasi hiçbir faaliyet ve amaç gözetmeyen, istihdam yaratmayi, sosyal yardimlasmayi benimsemis, kurumsal bir çati altinda toplanmak amacimiz vardi. Bu çerçevede bir program ve hedef belirledik” dedi.

Baskan Bozkurt’un konusmasinin ardindan Belediye Baskani Tolga Tosun ve Bandirma Kaymakami Engin Aksakal’da birer konusma yaparak hayirli olsun dileklerinde bulundular. Daha sonra protokol mensuplari ve dernek yönetimi tarafindan açilis kurdelasi kesilerek dernek binasi hizmete girdi.
Kaynak: İHA