Sicak Yaz Günlerinde Bogulmalara Dikkat!
Yaz aylarinin asiri sicak geçen günlerinde baraj, gölet ve sulama kanallarinda bogulma oraninin arttigina dikkat çeken yetkililer, pek çok kisinin yüksek ölüm riskine ragmen baraj, gölet hatta sulama kanallarina girmekten vazgeçmedigini belirttiler.

Yapilan uyarida, "Ne kadar yüzme bilinirse bilinsin; tatli ve durgun su ile deniz suyunun özellikleri farklidir. Bunu göz ardi eden onlarca çocugumuz "ben yüzme biliyorum" diyerek 3-5 metrelik sulara korkusuzca giriyor. Ancak bilinmelidir ki baraj plaj degildir" denildi.
Pek çok sulama kanali ve göletin çevresinin korkuluklarla kapatilmasina ragmen; bazi noktalara ise uyari levhalarinin asildigini belirten yetkililer, "Orman ve Su Isleri Bakanliginca hazirlanan kamu spotlari ile sik sik vatandasimizi uyariyor. Vatandasimiz da yasanan aci olaylardan ders almali; bilinçli olmalidir. Özellikle aileleri uyariyoruz. Çocuklarimiza sahip çikalim, baraj, gölet ve sulama kanallarinda ölüm oyunu oynamalarina artik izin vermeyelim" ifadelerine yer verdi.
