Kusaktan Kusaga 60. Yil

Türkiye’nin en uzun soluklu etkinligi olma özelligini tasiyan Uluslararasi Bursa Festivali, muhtesem bir açilisla 60. kez Bursali sanatseverlere kapilarini açti.

Kusaktan Kusaga 60. Yil
Bursa Büyüksehir Belediyesi adina Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) tarafindan Atis Sirketler Grubu ana sponsorlugunda 12 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasinda Bursa’da sanat dolu aksamlari yasatacak festivalin açilisi, Uludag Premium sponsorlugunda ünlü besteci, yorumcu Fahir Atakoglu ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasi’nin konseri ile yapildi.

60 yillik cosku

Açilis töreninde konusan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, tüm özelliklerinin yaninda Bursa’nin bir sanat sehri oldugunun altini çizdi. Bursa’nin yerel degerlerini evrensele dönüstürmesini bilen bir sehir oldugunu belirten Baskan Alinur Aktas, “Sehrimizin geleneksel kültür-sanat coskusunu yasatan degerlerden biri de Uluslararasi Bursa Festivalimizdir. 1962 yilindan bu yana gerçeklestirilen Bursa festivalinde, bugüne kadar yerli ve yabanci yüzlerce sanatçi festival münasebetiyle sehrin kültür-sanat hayatina unutulmaz izler birakmistir. Ülkemizin en uzun soluklu etkinligi olan festivalimizin bu yil 60.’sini gerçeklestiriyoruz. Dünyanin ve ülkemizin en güzide sanatçilari her yil oldugu gibi bu yil da festival araciligiyla sevenleriyle bulusacak. Bursa’nin, 2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti olmasinin, 60 yildir devam eden coskuyu bu yil bir kat daha artiracagina inaniyorum” dedi.



Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari 34. kez yapilacak

Uluslararasi Bursa Festivali kadar geleneksellesmis bir diger etkinligin de Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi oldugunu hatirlatan Baskan Aktas, birbirinden müthis konserlerin ardindan 2 Temmuz’da Bursa’da bu yil 34.’sü gerçeklestirilecek Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi’nin baslayacagini belirtti.

7 Temmuz’a kadar devam edecek yarismaya 24 ülkeden 750 dansçi ve 20 yerel toplulugun katilacagina dikkati çeken Baskan Aktas, yarismada misafir edilecek ülke gruplarinin yarisma heyecaninin Bursa’nin 17 ilçesine yayilacaginin altini çizdi.

Festivalin gerçeklesmesinde emegi geçen basta Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) olmak üzere tüm çalisanlara ve desteklerinden ötürü Kültür ve Turizm Bakanligi’na tesekkür eden Baskan Alinur Aktas, bu geleneksel kültürün güçlü bir sekilde kusaktan kusaga aktarilmasina büyük katkilari olan basta ana sponsor Atis Sirketler Grubu olmak üzere festivalin tüm destekçilerine sükranlarini bildirdi.

Baskan Alinur Aktas ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) Baskani Sadi Etkeser, festivale sponsor olan Atis Sirketler Gurubu, Uludag Premium, Çelik Palas Otel, B Plas, Çay Taze, Karinna Otel, Kardelen Kestane Sekeri, Aldente Yemek Hizmetleri, Ipoint Akustikbaks, Zeno Copy Center, Advert House, Neskar, Iskender firmalarinin temsilcilerine tesekkür plaketi sundular.

Baskan Aktas, ayrica festivale her yil desteklerini esirgemeyen, Oyak Renault, Beyçelik, Sahinkaya Okullari, Erikli, Özhan Marketler, Hayat Hastanesi, Nev Saglik Grubu, Bursa Ticaret ve Sanayi (BTSO), Seva Holding’e tesekkür ederken, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi’nin (BKSTV) Onursal Baskani Fatma Durmaz ile Vakif Yönetim Kurulu Baskani Sadi Etkeser’e tesekkür etti.

Açilis töreninin ardindan sahneye Sef Daghan Dogulu yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasi çikti. Türkiye’nin ilk bölge devlet senfoni orkestrasi olma özelligi tasiyan Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasi’nin ilk eserinin ardindan sahne alan, ünlü besteci, piyanist ve yorumcu Fahir Atakoglu, Bursalilara büyülü bir sanat aksami yasatti. Piyano basinda seyircilerinin karsisina geçen usta yorumcu, orkestranin da eslik ettigi muhtesem eserlerini Bursali sanatseverler için sergiledi.
Kaynak: İHA