Hirsizlarin Rahat Tavirlari Kamerada

Kayseri’de polis ekipleri tarafindan yapilan ’Eren-Kapan’ uygulamasinda 35 bin 336 kisi sorgulanip, 34 hirsizlik süphelisi yakalanirken, kameralara takilan hirsizlarin rahat tavirlari ise sasirtti.

Hirsizlarin Rahat Tavirlari Kamerada
Edinilen bilgiye göre, Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik Büro Amirligi öncülügünde kentte vatandaslarin huzur ve güvenliginin saglanmasi, saglanan huzur ve güven ortaminin devam ettirilmesi için Eren-Kapan uygulamasi yapildi. 10-11-12 Haziran’da yapilan ve kent giris-çikis uygulama noktalarindan baslayarak kent merkezine dogru 24 saat araliksiz yapilan çalismada, önceden belirlenen bölgelerde suç islenmesinin önüne geçilmesi ve islenmis suçlarin firari süphelilerin yakalanabilmesi için sok uygulama yapildi. Uygulamada, 35 bin 336 sahis sorgulanip, 37 bin 418 araç kontrol edilirken, 34 hirsizlik süphelisi ile 39 aranan sahis yakalandi. Yapilan aramalarda ise, 52 kilo bakir kablo, isyeri tabelasi, su pompasi ve motoru, oto teybi, mutfak malzemesi, 6 çalinti oto, 1 çalinti motosiklet ve 1 hacizli oto ele geçirildi.

Kayseri polisi vatandaslarin huzuru için 7/24 mesaide

Öte yandan, Asayis Sube Müdürlügü ekipleri, basta hirsizlikla mücadele olmak üzere asayise konu olaylarin engellenmesine 1 ay içerisinde uygulamalarini sürdürdü. Yapilan uygulamada, 89 bin 972 sahis sorgulanirken, 73 bin 424 araç kontrol edildi. Uygulamada, 105 hirsizlik süphelisi yakalanirken, bu süphelilerden insaat malzemeleri, elektronik malzemeler, bakir kazanlar, elektrik kablolari, isyeri tabelasi, su pompasi ve motoru, oto teybi, mutfak malzemesi ile 9 çalinti oto, 3 çalinti motosiklet, 4 bisiklet ile 1 hacizli oto ele geçirildi.

Ayrica, çesitli suçlardan aranan 202 kisi de yakalandi.
Kaynak: İHA