Adana'da Afetin Büyüklügü Havadan Görüntülendi

Adana’nin Kozan ilçesinde siddetli saganak sele neden oldu. Düzagaç Mahallesi’nde sel nedeniyle 3 araç hurdaya döndü, yollar kapandi. Asirlik ceviz ve çinar agaçlari sel sularinda sürüklendi. Büyük çapli maddi hasar meydana geldi.

Adana'da Afetin Büyüklügü Havadan Görüntülendi
Kozan’da saat 15.30 sularinda meteorolojinin yagis uyarisi yaptigi ilçede etkili olan siddetli saganak havadan Dagilcak Tabiat Parki, Düzagaç Mahallesi selde büyük hasar gördü. Düzagaç Mahallesi’nde dev kayalar sel sularinda evlere sürüklenerek yollari kapatti. Selin verdigi hasar dron ile görüntülendi. Düzagaç Mahallesi’nde yollar sel nedeniyle çökerken, 3 köprü büyük hasar gördü, Özcan ailesine ait 3 otomobil sel sularina kapilarak hurdaya döndü. Son dakika evlere siginmayi basaran vatandaslar ise bir anda selin geldigini belirterek dakikalarla yarisarak evlerine sigindiklarini ifade etti.

Düzagaç Mahallesi’nde yasanan afet sonrasi sel bölgesine Kozan Kaymakamligina bagli sosyal hizmetler, Adana Büyüksehir ekipleri, Adana Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), Kizilay ve Kozan belediyesi santiye sefligi ekipleri is makineleri ile gelerek vatandasin yardimina yetisti. Evde mahsur kalan vatandaslar is makineleri ile çikarilirken 3 araç metrelerce sürüklenip, kayalarin arasinda kalarak hurdaya döndü.

Düzagaç Mahallesi Muhtari Hakan Özcan, "Bir saat boyunca çok kuvvetli bir yagis oldu. Belediye hepsi vardi, evi sel aldi dediler evdeki vatandaslari aldik. 3 köprümüz tikandi. 3 araç sele teslim oldu" dedi.

Kozan Belediyesi Santiye Sefi Saycan Say ise gecede yagisin etkili olacagi bölgelerde alarm halinde olduklarini belirterek, is makineleri ile bölgede çalismalarin sürdügünü, cana zarar gelmemesi ile teselli bulduklarini kaydetti.

Selde hayvanlarinin yeminin sel aldigini söyleyen 71 yasindaki Fatma Yilmaz, esi ile ilk kez böyle büyük bir afetle karsilastiklarini ifade ederek, evin bahçesine sel ile gelen kayalar ile büyük korku yasadiklarini söyledi.



Arabasi sele giden Özcan ailesi ise o anlari aktarirken dakikalar içinde selin geldigini eve zor sigindiklarini anlatti. Köy sakinlerinden yasli bir amca ise yasananlarin ardindan gözyaslarini tutamadi.

Yagislarin bölgede etkili olacagi, ani sel ve su baskinlarina karsi vatandaslarin duyarli olmasi istendi.
Kaynak: İHA