Sarigül'den Çorum'da 'Af' Çagrisi

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, tüm siyasi partilere seslenerek genel af çagrisinda bulundu.

Sarigül'den Çorum'da 'Af' Çagrisi
Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül ve parti yöneticileri, Sungurlu T Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumu önünde basin açiklamasi yapti. "Ülkemin dört bir kösesinde gittigim yerlerde mahkum aileleri bana öyle seyler anlattilar ki sessiz kalamazdim" diyen Sarigül, bu yüzden 9 Nisan’da af çagrisinda bulundugunu belirterek, "O günden beridir, bu çagriyi tekrarliyorum. Bugün de bu amaçla Sungurlu Cezaevi önündeyim” ifadelerini kullandi.

Tüm siyasi partilere seslenen Sarigül, "Gelin hep birlikte bir af çikaralim. Adi da ‘toplumsal baris affi’ olsun. Devletimizin güçlü ve adil oldugunu, vicdanli, sefkatli ve merhametli oldugunu gösterelim. Cezaevlerinden çikacak insanlara da maddi manevi, psikolojik destek verelim, onlara sahip çikalim. Suçlulara, intikam alinmasi gereken insanlar, olarak degil, topluma kazandirilmalari gereken insanlar olarak bakmaliyiz. Yaptiklari hatalardan ders çikaran herkes ikinci bir sansi hak eder" diye konustu.

Sarigül, açiklamasinin devaminda, “Affet Türkiye diyorum. Haksizliga ugramislar için affet. Analarin hasretini dindirmek için affet. Çocuklari sevindirmek için affet. Özgürlük için, baris için affet. Geçmisi geride birakmak için affet. Biz, ülkemizde, birlik beraberligin artmasini, bir kardeslik havasinin esmesini istiyoruz. Yaptigim bu toplumsal af çagrisinin destek bulacagina inaniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA