Pandemi Bitti, Karavan Tatiline Ilgi Bitmedi

Koronavirüs (Covid-19) pandemisi ile birlikte karavan tatiline yönelenler bu sene de deniz, kum, günes ve doga ile iç içe vakit geçirmek için çadir ve karavan turizminden vazgeçmedi. Tatilcilerin yogun talep gösterdigi yerlerin basinda yer alan mavi ile yesilin bulustugu İçel Erdemli’de yazla birlikte yogunluk yasanmaya basladi.

Pandemi Bitti, Karavan Tatiline Ilgi Bitmedi
Covid-19 pandemisiyle birlikte 2 yildir bir çok tatilci tercihin karavan ve kamp türü tatile çevirdi. Aliskanlik haline gelen ve her geçen yil biraz daha talebin artigi kamp ve karavan tatiline bu sezonda ilginin fazla oldugu aktarildi. Kamp ve karavan tatilinde tercih edilen yerlerin basinda gelen İçel’de de Erdemli Çamligi ve Kumkuyu Karavan Parki hem hafta içinde hem de hafta sonlari yogunluk yasanmaya basladi.

İçel’in yani sira basta çevre iller olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen tatilciler, çadirlari ve karavanlari ile kamp kurarak deniz ve doganin tadini çikarmaya basladi.

bölgede yogun talep olmasi nedeniyle kamp ve karavan alanlarini genisletme çalismasi sürdügü kaydedildi.

Bölgenin karavan tutkunlarinin gözde mekânlarindan biri haline geldigini belirten Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, “Denizi, kumu, günesi, tarihi ve dogal güzellikleriyle birlikte dünyanin en güzel kentinde yasiyoruz, burasi Erdemli. Malumunuz pandemi süreci ve akabinde, insanlar bireysel yasamayi tercih ediyorlar. Bunun en güzel örnegini Erdemli Belediyesi’nin Kumkuyu’da bulunan karavan kampi. Insanlar burada karavanlariyla gelip, bireysel yasamanin tadini çikariyor. Erdemli Belediyesi olarak güzel bir mekân haline getirdik burayi. Bu güzellikten faydalanmak isteyen insanlarimiz da akin akin kampimizi tercih ediyorlar. Burada aileleriyle, çocuklariyla birlikte gelip deniz kenarinda piknik yapmanin, denize girmenin, aileleriyle birlikte hosça vakit geçirmenin tadina variyorlar” dedi.



Tatilciler yogunluk göstermeye basladi

Denize sifir noktada tatil yapmanin keyfini çikaranlar bir tarafta kendi yaptigi kahvesini yudumluyor, bir tarafta ise ise mangal yaparak piknigin tadini çikariyor.

Ankara’dan çocuklariyla gelen Serife Aslan, “Karavanda çocuklarimin özgürce oynamasi için geldim. Çok sikiliyorlar, yani karavan benim çocuklarim için özgür bir ortam. Ben isimi, gücümü yaparken onlar dogal, rahatça toprakla oynuyorlar, köpekleriyle oynuyorlar. Köpekleri gezdiriyorum, özgürce oynuyorum” diye konustu.

Karavan hayati sayesinde hastalik sürecini daha iyi atlattigini ifade eden vatandaslardan Bengi Yavuz, “Ben bir hastalik geçirdim, ondan sonra esimle karar verdik böyle bir hayat yasayalim sakin diye. O kadar memnunum ki sanki ben gerçekten dünyami, hayatimi yeniden yasiyorum gibi” ifadelerini kullandi.

Karavan hayatinin komsuluk iliskilerini daha çok artirdigina dikkat çeken Deniz Sendag ise, “Karavan hayatini sevenler zaten dost insanlar, iletisimi seven insanlar. Çünkü burada duvarsiz oturuyoruz, komsumla aramda duvar yok. Ben bir çay demledigimde komsum geliyor, birlikte çayimizi içiyoruz, kahvemizi içiyoruz, duvarsiz yasam apayri güzel” seklinde konustu.

Pandemiden dolayi karavan hayati ve dogaya ilginin çok arttigini ifade eden Mete Aybars da “Karavandan çiktiginiz zaman ayaginiz direk topraga degiyor, o insani çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA