'Kitap Kurtlari' Ödüllendirildi

Kastamonu’nun Inebolu ilçesinde, "Yigit Inebolu Okuyor Projesi" çerçevesinde düzenlenen kitap okuma yarismasinda dereceye girenlere ödülleri verildi.

'Kitap Kurtlari' Ödüllendirildi
Kastamonu’nun Inebolu ilçesinde yürütülen "Yigit Inebolu Okuyor Projesi" çerçevesinde kitap okuyanlar ödüllendiriliyor. Ikinci kez düzenlenen yarismada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Ödül törenine Inebolu Kaymakami Ahmet Vezir Baycar, Belediye Baskani Mustafa Huner Özay ve davetliler katildi.

Mustafa Serbetçi Ilkokulunda gerçeklestirilen tören, saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Programin açilis konusmasini yapan Ilçe Milli Egitim Müdürü Telat Aktas, "Egitim kurumlarimizda 3347 ögrencimizin katilimi ile yürüttügümüz projemizin ders yili sonuna gelmis bulunmaktayiz. Egitim ögretim sonuna yaklastigimiz bugünlerde çocuklarimiza karne hediyesi kitaplarin renkli dünyasi olsun. Çünkü çocuklarin geleceklerine yapilacak en kiymetli yatirim. Ekim ayindan itibaren Sayin Kaymakamimizin himayelerinde yürüttügümüz kitap toplama kampanyasi ile okul kütüphanelerimize yirmi bes bin kitap kazandirdik. Milli egitim Bakanligimizin 2022 yilinda açikladigi Türkiye’de ögrenci basina düsen kitap ortalamasi 6,6 iken ilçemizde bu oran 17,44’tür. Bakanligimizin Kasim ayinda baslattigi ’Kütüphanesiz Okul Kalmasin Projesi’ çerçevesinde 12 okulumuzun kütüphanesini yeniden kurduk. Çocuklarin erken yasta kitap okuma aliskanligi kazanmalari, kitaplari sevmeleri için ugrasiyoruz. Dogumdan itibaren çevrelerinde kitaplari görmeleri, onlari tutmalari, incelemeleri ve aileleri ile okumalari onlara bu aliskanligi kazandiracaktir" dedi.

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar ise, "Çocuklarimiza verebilecegimiz en hediye kitap okuma aliskanliginin kazandirmaktir. Ben projeyi çok basarili buldum. Yigit Inebolu Okuyor Projesi Inebolu’da çok güzel uygulandi. O kadar kiymetli bir sey ki bu yapilan seyler, çocuklarimizin kitap okumalari o kadar çok kiymetli ki her biri topraga atilan bir fidan gibi. Bunlar yeserecek, çevremizi ülkemizi yesillendirecek, aydinlatacak ve güzellestirecek. Kitap okumayi kiymetini o zaman anlayacagiz" diye konustu.

Belediye Baskani Mustafa Huner Özay, projenin mnemine deginerek kitap okumanin çocuklarin gelisimi açisindan büyük öneme sahip olduguna dikkat çekti.

Konusmalarin ardindan dereceye giren ögrencilere ödülleri takdim edildi.
Kaynak: İHA