Hayvan Sever Muhtar Leylek Yuvalarini Temizletti

Her yil binlerce yerli ve yabanci turistin fotograf çekmek için geldigi Ula’nin Akçapinar Mahallesindeki Leylekler, yuvalarina tasidiklari ip ve benzeri balik aglari yavrularin ölümüne neden oluyor.

Hayvan Sever Muhtar Leylek Yuvalarini Temizletti
Özellikle son günlerde baslayan arpa, bugday ve saman hasadi nedeniyle tarlalara birakilan çuvallardan yiyecek alan Leylekler, yuvalarinda kullanmak üzere tasidiklari ipler yavrular için tehlike saçmaya basladi.

Yuvalardaki leylek yavrularinin bazilarinin hareketsiz oldugunu tespit eden Akçapinar Muhtari Sükrü Arslan, yuvalarda yaptigi incelemede leylekler tarafindan yuvalara tasinan ip ve ag gibi malzemelerin yavrulara dolastigini fark etti. Ula Belediyesi ile görüsen Muhtar Sükrü Arslan, sepetli vinç ile yuvalarda yavrular için tehlike olusturan ag ve ip gibi malzemeleri temizletti.

Akçapinar Mahalle Muhtari Sükrü Arslan, “Yüzyillardir bu leylekler Nisan ayinda Akçapinar’a gelir. Nisan-Mayis aylarinda yerli ve yabanci foto safari ekipleri gelerek fotograf çekerler. Leylek yavrulari daha önce elektrik tellerine dokunmasi sonucu telef oluyordu. Elektrik tellerini yer altina alinmasini sagladim. Fakat simdi de ag ve ipler yavrulari telef ediyor. Ip ve aglara dolasan Leylek yavrulari ya yuvada boguluyor, ya da yuvadan düsüyor. Buna çare bulmak için Ula Belediyemizin sepetli vinci ile yuvalardaki ip ve benzeri ne varsa temizledik. Hayvanseverlik sadece kedi-köpek bakmak ile olmaz. Leylek de canli bir hayvan. Mahallemizin misafiri olan leyleklerin korunmasi için elimizden gelen neyse yapacagiz” dedi.

Kaynak: İHA