Divrigi'nin Yöresel Ürünleri Markalasiyor

Sivas’in Divrigi ilçesinde köylerde yasayan üretici kadinlarin fiziksel kosullarinin iyilestirerek, yöresel ürünlerin çesitlendirilmesi ve markalastirilmasi için çalisma baslatildi.

Divrigi'nin Yöresel Ürünleri Markalasiyor
Sivas’in Divrigi Ilçesi’nin tarim ve hayvancilik potansiyelini açiga çikartarak ekonomiye kazandirmak için faaliyet gösteren Divrigi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (DIVKOOP), köylerde yasayan üretici kadinlarin fiziksel kosullarinin iyilestirerek, yöresel ürünlerin çesitlendirilmesi ve markalastirilmasi için eksikliklerin tespitine yönelik saha çalismasi baslatti.

Kooperatif baskani Cafer Yildiz, köylerde yasayan üretici kadinlarin fiziksel kosullarinin iyilestirerek , yöresel ürünlerin çesitlendirilmesi ve markalastirilmasinin önemini bildiklerini ve bu konuda çalismaya start verdiklerini söyledi.



Yapilan saha çalismasinda Divrigi Ilçesi’ne bagli Olukman, Arikbasi ve Çigdemli Köylerinde yasayan ve peynir üreten üreticiler ziyaret edildi. Ziyaretçiler yöresel salamura peynirinin yapimini detaylari ögrenirken, bölgeye özgü “Kuru kaymak” yapimina da taniklik edildi.

Cafer Yildiz, köylerde yasayan üretici kadinlara destek vermek için eksiklikleri gözlemlediklerini, bu eksiklikleri giderilmesi konusunda projeler gelistirerek üreticilere destek vermek istediklerini dile getirdi. Baskan Yildiz, peynir ve kuru kaymak üreten kadinlarin bu çalismadan çok memnun olduklari belirterek, kadinlara daha farkli peynir çesitleri ögreterek ekonomilerini iyilestirmek istediklerini söyledi.



Saha çalismasinin sonucunda farkli peynir çesitleri denenerek ilçenin yöresel peynirlerinin çesitlendirilmesi, sofra peyniri disinda peynir türleri üretilerek daha büyük müsteri kitlesine ulasabilecegi, özellikle kuru kaymak konusunda cografi isaret alinmasi için girisimlerde bulunmasi sonuçlarina varildi.
Kaynak: İHA