Arapgir'e 'Sakin Sehir' Dopingi

Geçtigimiz yil Cittaslow (Yavas Sakin Sehir) üyeligine kabul edilen Malatya’nin Arapgir ilçesi son 20 günde 25 turist kafilesini agirladi.

Arapgir'e 'Sakin Sehir' Dopingi
Malatya’nin en fazla tescilli tarihi yapiya sahip ilçesi olarak öne çikan dogal güzellikleriyle yerli ve yabanci turistlerin gözdesi Arapgir’in Cittaslow (Yavas Sakin Sehir) üyeligine alinmasi ilçe turizmini hareketlendirdi.

Sakin Sehir unvaninin Arapgir’in tanitimina büyük katki sundugunu belirten ilçe sakinlerinden Asim Külah, “Arapgir’imizin Cittaslow üyesi olmasi çok güzel bir olay. Ilçemize gelen tur sayilari artti. Arapgir’in tanitilmasi açisinda çok önemli. Gelen turistler her türlü kültürümüzü inceliyorlar. Insallah böyle devam eder” dedi

Sakin sehir unvaninin Arapgir’e çok yakistigini kaydeden bir baska ilçe sakini Yalçin Özbek ise “Arapgir’in binlerce yillik tarihinin ve kültürünün tanitimi açisinda çok önlemli bu anlamda sakin sehir unvani tam da Arapgir’imize yakisan bir unvan oldu. Arapgir dünyanin farki noktalarinda gelecek insanlarin ilgisini çekecek çok fazla öge barindiriyor. Sakin sehir unvani bu ögelerin tanitimina büyük katki sunacaktir” ifadelerini kullandi

Son 20 gün içerisinde ilçeyi yaklasik 25 kalici turist kafilesinin ziyaret ettigini aktaran Arapgir Belediye Baskani Haluk Cömertoglu da, "Arapgir’de barinma ve konaklama ile bir sikintimiz bulunmuyor. Bundan sonraki dönem de yemek, gezmek ve bölgedeki dogal ve yerlesik hayatin farkli kültürel ögelerini tanimak için birden çok insanin devrede oldugu etkin gruplara hitap ediyoruz. Turlar su anda Arapgir’e ciddi manada bir sayfa açti. Son 20 gün içerisinde 25’e yakin kalici turlari agirladik yil sonuna kadar da bu böyle devam edecek. Bundan sonradaki süreçte de Cittaslow üyesi olarak hem geleneklerimizin yasamasi hem de insanimizin bu dokusunun fark edilerek ait dedigimiz toplumun ortak geçirgen kültürel yapisini temsil anlaminda Arapgir’de merkezilestirme anlaminda önemsiyor herkesi Arapgir’e bekliyoruz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA