Fatih'te Gasp Dehseti Kamerada

Istanbul Fatih’te bir süpheli, sokak ortasinda gasp ettigi adami hirsizlik yapmakla suçladi. Kimsenin müdahale edemedigi olay güvenlik kameralarina yansidi.

Fatih'te Gasp Dehseti Kamerada
Olay, geçtigimiz gün Fatih Aksaray’da öglen saatlerinde meydana geldi. Iddialara göre, döviz bürosu kuryesi, elinde paralarin bulundugu posetle yolda yürürken pesinden kosan bir süphelinin saldirisina ugradi. Adami yere yatiran süpheli, elindeki para dolu poseti almaya çalisti. O sirada gasp süphelisi, kendi magdurmus gibi parasini çaldigi adama ‘hirsiz’ diye bagirdi. Bogusma esnasinda yere saçilan dolar destesini toplayan süpheli, hizla olay yerinden uzaklasti. Ne oldugunu anlamayan cadde esnafi ise olaya müdahale edemedi. Yaklasik 30 bin dolar çaldigi öne sürülen gasp süphelisi, polis ekipleri tarafindan araniyor.

“Ben kavga ediyorlar sandim”

Esnafin olaya müdahale edemediginden söz eden Ergin Gürsoy, “Ben çalisiyordum. Bir bagrisma oldu. Ne olduguna bakmaya geldigimde dolarlarin saçildigini gördüm. Sapkali ve maskeli bir kisi paralari aldi ve gitti. Saçilan paralari insanlar topladi. Adama verdiler. Ben kavga ediyorlar sandim. Kalkar kalkmaz paralar saçildi. Kimse müdahale edemedi. Insanlar da korkuyor. Iki kisi kavga ediyor. Hemen müdahale edemezsin” dedi.

“Hirsiz, para sahibine ‘hirsiz budur’ diyor”

Yasananlari anlatan bir esnaf, “Birisi oradan geliyordu. Bankadan mi, dövizciden mi çikti bilmiyorum. Adamin üzerinde para vardi. Çantada da para vardi. Birisi tuttu. Yere indirdi. Biz de bakiyorduk. Adami tutan yerdekine ‘hirsiz’ diyordu. Hirsiz, para sahibine ‘hirsiz budur’ diyor. Korkuyoruz biz de. Adama ne diyebiliriz. Bir destelerle para saçildi. Gasp edilen yabanci uyrukludur. Gasp eden de yabanci uyrukludur” diye konustu.

Kaynak: İHA