Dobo Metin Cinayetinde 8 Tutuklama

Izmir’de Karsiyaka tribün liderinin silahli saldiri sonucu öldürülmesi olayiyla alakali gözaltina alinan 14 kisiden 8’i tutuklandi.

Dobo Metin Cinayetinde 8 Tutuklama


Izmir’de Karsiyaka tribün lideri Dobo Metin lakapli Metin Arslan ve Mehmet Ali Oguz, 5 Haziran’da 35 AIT 325 plakali otomobil ile Mustafa Kemal Sahil Bulvari’ndan Konak istikametine seyir halindeyken Güzelyali civarinda bulunan baska bir otomobildeki süphelilerce silahli saldiriya ugradi. Uzun namlulu silahlarla gerçeklestirilen saldirida araç içinde bulunan yaralilara ilk müdahalede bulunuldu. Yaralilar ambulanslar ile Izmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Egitim ve Arastirma Hastanesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldirildi. Hastanede tedavi altina alinan yaralilardan, Karsiyaka tribün lideri Dobo Metin lakapli Metin Arslan yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetti. Diger yarali Mehmet Ali Oguzun ise tedavisinin devam ettigi ögrenildi. Olayla ilgili 14 süpheli yakalandi. Saldiriyi M.D. ve A.Y. isimli sahislarin gerçeklestirdigi ortaya çikti. Olayla ilgili sir perdesi de Izmir Il Emniyet Müdürlügü tarafindan çözüldü.

Covid hastasi numarasi yaptilar

Edinilen bilgiye göre, alacak verecek konusu üzerine Dobo Metin ile aralarinda husumet bulunan M.D. ve A.Y., Dobo Metin’in aracini takip ederek saldiriyi gerçeklestirdi. F.A. ve E.A. isimli sahislar ise saldiriyi yapan M.D. ve A.Y.’yi çalinti araçla alarak olay yerinden uzaklastirdi. M.D. ve A.Y.’nin kaçmalarina ise Istanbul’da yasayan acil tip teknisyenleri U.Ç. A.Ç ve B.Ö. yardimci oldu. Özel ambulans olarak çalisan sahislar, önce Karsiyaka’da saklanan ve sonra Manisa’ya geçen M.D. ve A.Y’yi alarak hareket etti. Sahislarin, ambulansla Covid hastasi tasiyor numarasi yaptigi ve saldiriyi gerçeklestirenlerin bu sayede kaçmaya çalistigi ögrenildi. Yurt disina kaçma plani yaptigi düsünülen M.D., A.Y. ve onlara yardim eden sahislar, Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde emniyet ekipleri tarafindan kiskivrak yakalandi. Özel ambulansi H.Y. isimli sahsin ayarladigi, sahislari Manisa’ya götüren çalinti araci çalan ve sahislara teslim eden kisinin de baska bir suçtan cezaevinde olan S.A. oldugu anlasildi.

Berber cinayetinin faili de ayni sahis çikti

Emniyet ekiplerinin yogun çalismasi neticesinde kamera kayitlari saniye saniye incelendi. Olayda kullanilan kalasnikof, dagda gömülü halde bulundu. Silahlar ise Çigli ilçesinde ele geçirildi. Saldiri ani kameralara da yansirken, saldiridan bir gün sonra meydana gelen berber cinayetinin de saldiri ile baglantili oldugu ortaya çikti. Karsiyaka ilçesinde düzenlenen silahli saldirida berberlik yapan Yener Edis hayatini kaybetmis, çaycilik yapan O.T. yaralanmisti. Dobo Metin’in arkadasi olan Yener Edis’i, M.D.’nin öldürdügü ortaya çikti. Olayla ilgili gözaltina alinan 14 sahistan 4’ü serbest birakildi. Bir kisinin cezaevinde oldugu 10 süpheliden 9’u ise adliyeye sevk edildi.

8 tutuklama

Öte yandan süphelilerden katil zanlisi M.D. ve A.Y’nin aralarinda bulundugu 8 zanli tutuklandi, 1 kisi adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Olayda kullanilan sahte plakali otomobili saldiridan bir süre önce zanlilara getirdigi tespit edilen S.A’nin baska bir suçtan cezaevinde oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA