Babaanne Yemekleriyle Gelen Dev Bir Marka

Isletmeci kardesler Mert Çelik ve Mehmet Murat Çelik, babaannelerinin yemek tariflerine inovatif dokunuslar yaparak ‘Sirali Kebap’ restoranini açti. Yemeklerin gördügü ilgi üzerine subelesme yoluna giden kardesler markayi büyüterek yurtdisina tasidi.

Babaanne Yemekleriyle Gelen Dev Bir Marka
2004 yilindan bu yana isletmecilik yapan Mert Çelik ve Mehmet Murat Çelik’in ‘Sirali Kebap’ macerasi, bundan 6 yil önce basladi.

Babaannelerinin dillere destan yemeklerini lezzet tutkunlariyla bulusturmaya karar veren Çelik kardesler, o yemekleri inovatif dokunuslarla gelistirdi ve Antalya’da bir restoran açti. Mekanin ve yemeklerin gördügü ilgi üzerine önce Ankara’da, ardindan Dubai’de birer sube açan ikili, simdilerde Istanbul, Bodrum ve Orta Dogu ülkelerinde hizmete sokacaklari yeni restoranlarla Sirali Kebap’i dev bir zincir haline getirmeye hazirlaniyor.

Mekanin imza yemekleri

Mert Çelik ve Mehmet Murat Çelik, hali hazirda hizmet veren üç Sirali Kebap subesinde en çok ilgi gören lezzetlerin, babaannelerinin tarifleri oldugunu söylüyor: “Babaannemizin tarifiyle yaptigimiz içliköfte ve kuru patlican dolmasi, mekanimizin imzasi haline geldi. Adana dolama, mezelerden ’Fatteh’ ve ’’Cennet Çamuru’ adini verdigimiz tatlimiz da çok seviliyor.”

Mutlu personel mutlu müsteri

Kardesler, Sirali Kebap’in kisa sürede elde ettigi basarinin sirrini ise söyle açikladi:

’’Kendi dogrulari olan ve bu dogrularla hareket eden bir markayiz. Sadece agirladigimiz müsterilerimiz degil, personelimiz de bizim için çok degerli. Onlara verebilecegimiz maksimum konforlu çalisma ortamini sagliyoruz. Yemeklerimizde de en kaliteli hammaddeleri kullaniyoruz. Maksimum hijyen, maksimum kalitede hammadde ve maksimum derecede mutlu personelin zaten maksimum derecede mutlu müsteriyi saglayacagina inaniyoruz.”

’’En iyilerini bulmak için 4 yil arastirdik’’

Çelik kardesler Sirali Kebap’ta iki büyük iddialarinin oldugunu belirterek, ’’Bunlardan birincisi ve en önemlisi; hammadde kalitesi. 27 ayri sehirde sadece butik üreticilerden hammadde tedariki yapiyoruz. Kesinlikle market mali veya ikinci sinif üretici ürünü kullanmiyoruz. Her ürünün en özel üreticisi ile çalisabilmek için yaklasik 4 yillik bir AR-GE çalismasi yaparak Sirali Kebap’in kapilarini açtik. Diger iddiamiza gelince; en yenilikçi kebap restorani oldugumuza inaniyoruz. Babaannemizin klasik reçetelerine yenilikçi dokunuslar yapmayi çok seviyoruz ve Sirali Kebap’i diger isletmeler arasindan siyiran en önemli özelligin bu olduguna inaniyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA