Nilüfer'de Kitap Kurtlari Ödüllendirildi
Nilüfer Belediyesi tarafindan bu yil 11. kez düzenlenen “Boyun Kadar Kitap Oku” etkinliginde dereceye giren ögrenciler ödüllendirildi. Nilüfer ilçesindeki devlet okullarindan ilk ve ortaokul ögrencileri bu yil 43 bin 93, proje çerçevesinde ise bugüne kadar toplam 420 bini askin kitap okudu.

Nazim Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen törene Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Zafer Yildiz, Nilüfer Rotary Kulübü Dönem Baskani Mustafa Boga, Nilüfer Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Ahmet Gültekin, okul yöneticileri ve çok sayida ögretmen ile ögrenciler katildi.
Ödül törenine katilarak ögrencilerin heyecanina ortak olan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, çocuklarda okuma aliskanligini gelistirmek ve kütüphaneyle iliskilerini güçlendirmek amaciyla düzenlenen projenin her geçen yil amacina daha çok ulastigini belirterek, “Ne mutlu bize ki çocuklarimiz kitap okuma konusunda birbirleriyle yarisiyorlar. Nilüfer ilçesindeki devlet okullarindan ilk ve ortaokul ögrencilerinin katilabildigi proje çerçevesinde bugüne kadar toplam 422 bin 583 adet kitap okunmus. Bu ayni zamanda yaklasik 40 milyon sayfa okuma anlamina geliyor. Proje ile kütüphanelere üye olan ögrenci sayisinda da anlamli artislar gözleniyor. Bugün Nilüfer Kütüphaneleri’nin ilk ve orta ögrenim yas araliginda yaklasik 20 bin çocuk üyesi bulunuyor. Ben Nilüfer’in okuma sampiyonlarini, projeye en çok katilim saglayan okullari kutluyorum” dedi.
Ögrencileri kutlayan ve 2012 yilinda baslayan projenin dev bir organizasyona ulastigini vurgulayan Mustafa Boga ise, Nilüfer Belediyesi ile çok önemli çalismalara imza attiklarini, bu tür projeleri yayginlastirmak için gereken destegi vermeye devam edeceklerini kaydetti.
Etkinlikte Drama ve Okuma Egitmeni, Yazar Çigdem Odabasi da ögrencilerle ‘Okuma Kültürü’ baslikli bir söylesi gerçeklestirdi. Kitabin insan hayatindaki önemine dikkat çeken Odabasi, çesitli örnekler ve arastirmalar hakkinda bilgiler verdi.
Konusmalarin ardindan dereceye giren okul ve ögrencilere ödülleri verildi.
Kayapa Ilkokulu, Gölyazi Ünallar Ilkokulu, Kayapa Sehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy Ilkokulu kitap okuma kampanyasina en çok katilim gösteren okullar olarak ödüllendirildi. 15 Temmuz Ilkokulu da ‘En yüksek ögrenci katilimi saglayan okul’ olarak seçildi. Kütüphaneden en çok ödünç kitap alan Üçevler Sehit Faik Gökçen Ilkokulu’ndan Kardelen Kaymaz "Kütüphane Dostu" ödülünü alirken, en çok kitap okuyarak okuma sampiyonu olan ilk ve ortaokul ögrencilerine de ödül verildi.
Okuma sampiyonlari madalyalarin yani sira Nilüfer Belediyespor Yaz Okulu’na ücretsiz olarak katilma hakki da kazandi.
