Johnny Deep, Amber Heard'a Açtigi Hakaret Davasini Kazandi

Ünlü aktör Johnny Depp ile eski esi Amber Heard arasindaki hakaret davasinda kazanan Depp oldu. Jüri, Heard’ün Depp’e 15 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Ünlü aktör Johnny Depp ile eski esi Amber Heard arasindaki hakaret davasinda jüri kararini verdi. Depp, eski esi Amber Heard’in kendisine yönelik iftirada bulundugunu öne sürerek açtigi hakaret davasini kazandi. 6 hafta süren dava sonunda 7 kisilik jüri Heard tarafindan Deep’e yönelik ifadelerin dogru olmadigina karar verdi. Jüri ayni zamanda Heard’in hareketlerinin "kötü niyet" tasidigini belirterek, Heard’ün Deep’e 15 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Depp, Heard’e 2 milyon dolar ödeyecek

Jüri ayrica, Herad’ün de Depp’in avukati üzerinden karalandigina iliskin suçlamadan birini kabul ederek, Depp’in Heard’e 2 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Ünlü isimler tanik olarak dinlenmisti

Virginia’daki bölge mahkemesinde verilen kararin ardindan Depp’in hayranlari adliye önünde tezahüratta bulundu. 11 Nisan’da baslayan 6 haftalik durusmada hem Depp hem de Heard, birbirlerini tacizle ve iliskileri sirasinda siddet uygulamakla suçladi. Davaya tanik olarak gelenler arasinda süper model Kate Moss ve aktör Ellen Barkin gibi ünlü isimler yer almisti.

"6 yil sonra jüri bana hayatimi geri verdi”

Depp ise yaptigi yazili açiklamada, kendisine yöneltilen karalama iddialarinin kariyerine büyük bir zarar verdigini ifade ederek, "6 yil sonra jüri bana hayatimi geri verdi, çok mutluyum" dedi.



“Bu karar sesini yükselten bir kadinin alenen utandirilabilecegi ve küçük düsürülebilecegi bir zamana geri götürüyor”

Kararin ardindan bir açiklama yayinlayan Heard, hayal kirikligina ugradigini dile getirerek, bu kararin kadinlar aleyhine oldugunu ifade etti.

Heard, "Bu bir gerileme. Bu karar sesini yükselten bir kadinin alenen utandirilabilecegi ve küçük düsürülebilecegi bir zamana geri götürüyor. Kadina yönelik siddetin ciddiye alinmasi gerektigi fikrini ortadan kaldiriyor" dedi.



Karsilikli suçlamalar ile dava açilmisti

Deep, Heard’in 2018 yilinda iliskileri boyunca siddet gördügünü iddia etmesinin ardindan eski esine dava açmisti. Depp eski esi Heard’in kendisini aile içi taciz kurbani olarak tanimladigi Washington Post’taki bir köse yazisinda kendisine iftirada bulundugunu iddia ederek tarafina 50 milyon dolar ödenmesini istemisti. Heard ise, eski esi Deep’in kendisine karsi bir "karalama kampanyasi" baslattigini iddia ederek 100 milyon dolarlik bir dava açmisti.

Depp’in avukati Camille Vasquez mahkemede yaptigi açiklamada, "Bu mahkeme salonunda bir aile içi taciz kurbani var ama o Heard degil" ifadelerini kullanmis, Depp’in Heard tarafindan "sürekli sözlü, fiziksel ve duygusal tacize" maruz kaldigini söylemisti. Vasquez ayrica, Heard’in dava boyunca çok fazla kisiye "yalan söyledigini" ifade etmisti.
Kaynak: İHA