Engelli Gençler Çaki Gibi Asker Oldu

Izmir Il Jandarma Komutanligi tarafindan, engelli gençlere yönelik temsili askerlik programi düzenlendi. Jandarma üniformalarini giyen 43 engelli genç, askerlik yemini ederek asker olmanin gururunu ve heyecanini yasadi.

Engelli Gençler Çaki Gibi Asker Oldu


Izmir ve ilçelerinde ikamet eden 43 engelli genç için Izmir Il Jandarma Komutanligi’nda bir günlük temsili askerlik programi gerçeklestirildi.

Temsili askerligin yemin törenine Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Izmir Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Izmir Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Buca Kaymakami Mahmut Nedim Tuncer, MHP Izmir Il Baskani Veysel Sahin, sehit ve gazi dernekleri yöneticileri ile çok sayida asker ailesi katildi.

Il Jandarma Komutanligi’nda temel egitim alan engelliler, ardindan yemin töreninin yapilacagi alanda yerini aldi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program yemin töreniyle devam etti. Türk bayragi ve silahlarin bulundugu platforma el basarak askerlik yemini eden engelli bireyler daha sonra Jandarma Marsi’ni hep bir agizdan tekrar etti.

"Arkadaslarimizi askere ugurlarken hep buruk bir sevinç yasadik"

Temsili olarak askerlik görevini icra eden ve törenin açilis konusmasinda söz alan Jandarma Er Akin Öztürk, askerlik görevini yerine getiremedikleri için buruk olduklarina vurgu yaparak bu firsati kendilerine saglayan Il Jandarma Komutanligina tesekkür etti. Öztürk, "Bizler mazeretlerimiz nedeniyle bu kutsal görevi yerine getiremedik. Devre arkadaslarimizi askere ugurlarken hep buruk bir sevinç yasadik. Bizler de vatanimiz için bu kutsal görevi yapmak isterdik. Bu mutlulugu ve onuru bir günlügüne de olsa bize yasatilmasi bizlere çok mutluluk vermistir" dedi.



"Bu yemini eden her vatan evladi gibi..."

Törende kürsüye gelen Izmir Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Hilmi Atabay ise konusmasinda, diger askerler gibi engelli bireylerin de ihtiyaç oldugunda vatan ve millet için görevi basinda olacaklarina yürekten inandigini dile getirdi. Tuggeneral Atabay, "Burada Izmir ve ilçelerinde ikamet eden asker adayi kardeslerimizin temsili askeri hizmetlerini gerçeklestirmeleri ve kisla hayatini tanimalari için bir araya geldik. Bugün askerlik görevini yapamayan vatandaslara yönelik olarak bir günlük temsili askerlik ve yemin töreni icra ediliyor. Size ihtiyaç duyuldugunda bu yemini eden her vatan evladi gibi yüce Türk milletinin bekasi için, vatan ve bayrak için caninizi esirgemeyeceginize yürekten inaniyorum. Askerlik yemininiz hayirli ugurlu olsun" sözlerine yer verdi.

84 milyon askeriz

Kürsüdeki açiklamasinda, Türk milletinin genlerindeki asker millet olgusunun varligina deginen Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger ise, "Bu millet kadiniyla erkegiyle, genciyle yaslisiyla topyekûn asker bir millettir. Bu milletin genlerinde askerlik var. Bugün Il Jandarma Komutanligi alayimizdan aslinda tüm dünyaya sunu söylüyoruz: ’Kim bugün bizim aramiza fitne fesat sokmaya çalisiyorsa, kim bu ülkeye göz dikiyorsa, derhal bu niyetten vazgeçsin!’ Bu millet 84 milyon olarak her bir ferdi, kaninin son damlasina kadar savasacak asker bir millettir. Ben bugün burada bu yemini eden tüm kardeslerimizin alinlarindan öpüyorum" açiklamasinda bulundu. Engelli askerlerin yakinlarindan Belgin Özbas ise "Böyle bir günlügüne de olsa bizlere bu olanagi sagladigi için Izmir Il Jandarma Komutanligimiza çok tesekkür ediyoruz. Çok mutluyuz, gururluyuz ve onurluyuz" diye konustu.

Konusmalarin ardindan bir günlük temsili askerlik yapan engelli bireylere protokol üyeleri tarafindan terhis belgeleri verildi.

Kaynak: İHA