Düzce'yi Dünyaya Tanittilar

14. Gayrimenkul Fuari Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatirim Bulusmasi 28 Mayis-29 Mayis 2022 tarihlerinde Hilton Istanbul Bosphorus’ta gerçeklestirildi. ’Eviniz bu fuarda" sloganiyla tanitilan fuarda ev almak isteyenler körfez ülkelerinden gelen yatirimci ve acentelerle bir araya geldi. Yatirimcilarin en çok ilgisini ise Düzce çekti.

Düzce'yi Dünyaya Tanittilar
Sicak satis yapilmasi hedeflenen fuara basta Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar olmak üzere Abu Dabi, Ürdün, Birlesik Arap Emirlikleri, Fas, Misir, Iran ve Irak’tan yatirimcilar bir araya geldi. Konut kredilerindeki oranlarin düsmesini firsat bilen yabanci yatirimci ve üst düzey yetkililer de uygun projeleri inceledi. “Türkiye’nin Satis Odakli Fuari” olarak gerçeklestirilen gayrimenkul fuarinda, alici, satici ve yatirimciyi bulusturan 450 konsept proje yer aldi.

Fuara Düzce’den ise Algün Insaat Yönetim Kurulu Baskani Cihat Algün katildi.

Yabanci yatirimcilarin Düzce’ye yönelik ilgisi dikkat çekerken Düzce’yi dünyaya tanitma imkani bulundu.

Algün Yönetim Kurulu Baskani Cihat Algün Düzceden bahsederek, “Bu kadar güzellige sahip ikinci bir cografya yok. Inaniyoruz ki Türkiye’nin potansiyeli Uluslararasi yatirimlardan en fazla payi alabilecek ülke potansiyeli tasiyor. Bizler de bu gayretle çalisiyoruz. Fuar güzel geçti ve bir çok katilimci firma geldi. Ayni zamanda bir çok ziyaretçi ile de karsilastik. Bizim fuarimiza da yogun bir ilgi var. Düzce’ye ayri bir ilgi var. Stantlara baktiginizda Algün’ün projeleri dikkat çekiyor. Düzce’deki dev projelerimiz, hem fiyatlariyla hem ödeme kosullariyla oldukça ilgi uyandiriyor. Ayni zamanda Düzce’nin bir alternatif bölge ve yeni yatirim bölgesi oldugunu vurgulamaya çalistik. Hem iki metropol sehrin tam ortasinda olmasi hemde Istanbula yakin olmasi, yeni bir cazibe merkezi olabilir noktasinda tavsiyelerde bulunuyoruz” dedi.



Baskan Özlü’den ziyaret

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü 14. Uluslararasi Gayrimenkul Emlak Fuari’nda, Algün standini ziyaret etti. Ziyarette Algün Yönetim Kurulu Baskani Cihat Algün, Faruk Özlü’ye devam eden projelerle ilgili bilgi verdi. Düzce’deki gayrimenkul firsatlarinin daha iyi sartlarda degerlendirilmesi gerektigini belirten Baskan Özlü, “Düzce’mizin siçrama yapmasi istiyoruz. Sanayide, üretim siçrama yapmayi istiyoruz. Amacimiz Düzce’nin yeni yasam merkezi olmasidir. Bu dogrultuda Düzce’deki yatirim yapan sirketlerimizi kutluyorum” diye konustu.

Konut yatiriminin enflasyona karsi güvenli liman oldugunu somut rakamlarla da örnekleyen Cihat Algün, “Insaat maliyetleri ve emtia fiyatlari, dolardan daha hizli bir yükselis gösterdi. Bu açidan, dolara yatirim yapan için bile emtiaya oranla ciddi bir kayip söz konusu. Gayrimenkulün getirisi ise, hem emtia hem de dolardan çok daha fazla bir prime imza atti. Özetle, kisa vadede konut, arz talep dengesine göre duragan bir dönem yasayabilir. Ama orta ve uzun vadede, maliyet artisi, arzin düsmesi gibi etkenlerle dolarin çok üzerinde bir artis yasayabilir. Dolayisiyla, dövizde dönemsel yükselisler her zaman olur. Fakat 10-20 yillik vadede konutun kazandirdigini hiçbir yatirim araci kazandiramaz” seklinde konustu.



“Saglikli evlere ciddi talep var”

Pandemi öncesinde bu degisimi görerek tüm planlamalarini buna göre sekillendirdiklerini söyleyen Algün Yönetim Kurulu Baskani Cihat Algün “Pandemi döneminde insanlarin hem yesil alana yakin, hem de sehrin içinde yasama istegi artti. Bunu tercih ederken de sanata, kültüre, alisverise yakin yerlerde bulunmak isteniyor. Tüm bunlara ek olarak is, saglik ve egitim merkezlerine ve günlük ihtiyaçlarini karsilayabilecek lokasyonlarda yasamayi tercih ediliyor. Bu açidan, Algün olarak genelde tüm pandemi süreci, özelde ise 2021 yili bizler için çok hareketli geçti. Degisen müsteri beklentilerini iyi analiz ettigimiz, yaptigimiz ön çalismalar sonunda, elde ettigimiz bilgiyi sektörümüzle paylastigimiz, sektöre hareket ve canlilik getirerek süreci domine ettigimiz bir dönem yasadik. Bu süreçte konut almak ya da evini degistirmek isteyenler az katli, mümkünse bahçeli, genis balkonlu ‘saglikli evler’e ciddi bir talep olusturdu. Tüm bu talepler konut satis adetlerinde yeni bir rekor kirilmasina yol açti. Algün özelinde konusacak olursak; Düzce’deki projelerimiz, üst üste iki yil hasilat sampiyonu oldu” ifadelerini kullandi.

“Bir numarali önceligimiz deprem”

Türkiye’nin deprem kusaginda bir ülke olduguna dikkat çeken Cihat Algün “Algül’ün bundan önce hayata geçirdigi tüm projelerde oldugu gibi Düzce’de de bir numarali önceligimiz deprem güvenligi” ifadelerini kullandi. Algün ”Depremden korunmanin bir numarali kosulu, en son güncellenen deprem yönetmeliklerine uygun güvenli binalarda yasamak. Düzce’deki tüm projelerimizde, çevre dostu ve Düzce dokusuna yarasir, deprem güvenlikli yapilar gelistiriyoruz. Düzce’nin deprem kalintilarindan kurtularak siluetinin degismesi gerekiyor. Bir Düzceli olarak da Düzce’yi herkesin böyle görebilmesini ve bir cazibe merkezi haline gelmesini istiyorum. Düzce bunu fazlaca hak ediyor zaten. Hep birlikte bunu çalisarak gerçeklestirebiliriz” seklinde konustu.

Mimarisi ve tasarimi ile yillar boyunca deger kazanacak bir proje gelistirdiklerini belirten Algün Yönetim Kurulu Baskani Cihat Algün sunlari söyledi: "Pandeminin etkisiyle uzun süre evlerde karantina dönemi geçiren kitleler, artik hayatlarinin kiymetini çok daha iyi biliyor ve yesil alani bol alanlarina yöneliyor. New York’ta park ve koruya komsu dairelere ilgi yüzde 63 artis gösterirken Londra’da bu oran yüzde 75’e kadar yükseliyor. Düzce’de ise bu artisin bazi bölgelerde yüzde 300’ü astigi tahmin ediliyor. Biz de bu ihtiyaci görüp, Düzce’deki projesiyle nesilden nesile miras olarak birakilan, dünyada parmakla gösterilecek bir eser gelistirdik.”

Modern projeleriyle Düzce’nin çehresini degistiren Algün, dev is ortakliklarina hazirlaniyor. Algün, Esas Holding ile 300 milyon TL’lik Düzce’nin ilk karma projesi ‘Algün Center’ ile AVM, ofis, otel, konut ve rezidans projesine imza atarken, Dedeman Otel Grubu ile de 750 milyon TL’lik ‘Park Dedeman Düzce’ otel projelerinde ortak oldu.
Kaynak: İHA