Yarali Yaban Kusuna Yardim Eli

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde yarali olarak bulunan balaban kusu, Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügüne teslim edildi.

Yarali Yaban Kusuna Yardim Eli
Organize Sanayi Bölgesi’nde HES Kablo çalisanlari tarafindan bulunan yarali küçük balaban kusu, gerekli bakim ve tedavisi için Kayseri Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekiplerine teslim edildi. Uçma güçlügü çeken yarali küçük balaban ekiplerce teslim alindiktan sonra Büyüksehir Belediyesine bagli Harikalar Diyari’nda bulunan veteriner hekime gerekli tedavi ve bakimini yaptirmak üzere teslim edildi. Yarali kusun gerekli tedavi ve bakiminin yapilmasinin ardindan dogal yasam ortamina birakilacagi bildirildi.

Göçmen bir kus türü olan küçük balaban; balikçilgiller familyasina ait bir kus türü olup Afrika, Avrupa, Asya ve Avustralya’da yayilis gösterirler. Fiziksel yapisi itibariyle en dünyada bulunan en küçük balikçillardan birisidir. Ekolojik sistemde oldukça önemli bir yere sahip olan balikçil kus türlerinin avlanilmasi 4915 sayili Kara Avciligi Kanunu ve Merkez Av Komisyonu kararinca yasaktir.
Kaynak: İHA