Yahyali'daki Okullara Kazandirilan Hali Sahalar Açildi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Yahyali’da Mustafa Koyuncu Fen Lisesi ve Sehit Mustafa Aydin Yatili Bölge Okulu içerisine Büyüksehir Belediyesi’nce yaptirilan 2 ayri hali sahanin açilis programina katildi. Büyükkiliç, hiçbir ilçeyi ayristirmadan, ötekilestirmeden, daha iyi noktaya getirme yönünde gayret gösterdiklerini söyledi.

Yahyali'daki Okullara Kazandirilan Hali Sahalar Açildi
Baskan Büyükkiliç, spor alaninda yaptigi yatirimlarla gençlere firsatlar sunmaya devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi, sadece merkez degil ilçelerdeki vatandaslarin da spor yapabilmesi için yeni spor alanlari insa etmeyi sürdürüyor. Bu çerçevede Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Yahyali’da vatandaslarin talep ettigi mahallelerde yapimi tamamlanan hali sahalarin açilis programina katildi.

Programlara, Baskan Büyükkiliç’in yani sira Yahyali Kaymakami Metin Eyyüpkoca, Yahyali Belediye Baskani Esat Öztürk, AK Parti Ilçe Baskani Esat Türkmenoglu, MHP Ilçe Baskani Nebi Akkus, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Bayar Özsoy, Il Milli Egitim Müdürü Ayhan Teltik, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Kafali, daire baskanlari, bürokratlar, ögrenci ve ögretmenler katildi.

Mustafa Koyuncu Fen Lisesi’ne yaptirilan Hali Saha Açilis Programi’nda konusan Baskan Büyükkiliç Yahyali denilince kosa kosa geldiklerini belirterek, “Saglik altyapisiyla, egitim altyapisiyla Yahyali’miz çok sükür iyi bir noktada. Bunu saglarken de hayirseverleriyle isbirliginin en güzel örneklerinden birini sergiliyoruz. Kamu kurum kuruluslariyla yerel yönetimlerin en güzel birlikteliginin örneklerini sergiliyoruz. Yahyali’mizin degerli belediye baskani masallah tuttugunu koparan, uyumlu, çaliskan, gayretli, tevazu içerisinde, bizlerle de dayanismak suretiyle ne bulursa ilçesine aktariyor. Bu sehrimize, bu ilçemize yatirima vesile oluyor” diye konustu.

Gençleri çok önemsediklerini vurgulayan Büyükkiliç, “Insani yasat ki devlet yasasin felsefesiyle devletimizi ayakta tutmak, ancak insanimizi yasatmakla, ona önem vermekle deger vermekle olur. Ay yildizli Türk bayragina bagli, vatanina bagli, milletine, dinine, ailesine, sehrine bagli böyle piril piril yavrularimizin oldugu bir ortamda bizler de üzerimize düseni yapma yönünde irade gösteriyorsak bir bakima görevimizi yapiyoruz. Allah bizlere lütfetmis, nasip etmis, hizmet firsatini vermis. Sehrimizin insanlari seçmis, ‘bize hizmet edin’ demis. Insanlarin hayirlisi hizmetkâr olandir. Birbirimizi sevecegiz, birbirimize sahip çikacagiz” ifadelerini kullandi. Baskan Büyükkiliç, gençleri ‘olmazsa olmaz’ olarak gördüklerinin altini çizerek, sözlerini söyle sürdürdü;

“Onlara deger vermemiz lazim. Onlar inanin bizim bildiklerimizden çok daha fazlasini biliyorlar. Elbette dijitalize bir çagdayiz. Insallah gençlerimizi teknofest gençligi olarak görmek istiyoruz. Sizler insallah teknofest gençligi olacaksiniz. Sizler basarili olacaksiniz ki bizler Yahyali’mizdan su nitelikteki ögrenciler suralari kazanmis diye gögsümüzü gere gere buradan paylasacagiz. Bunlar hizmet olarak elbette ki sizlere sunulmasi gereken hizmetler. O açidan insallah sizlere layik olma yönünde gayret gösteriyoruz. Kayseri genelinde 16 ilçemizi bagrimiza basiyor, ayristirmadan, ötekilestirmeden, her birini daha iyi noktaya getirme yönünde de gayret gösteriyoruz. Elbette bu çalismalari yaparken 16 ilçe belediye baskanimizla agabey, kardes diyalogu içerisinde bizlerle el ele veriyor, gönül gönüle veriyor. Bizler kazaniyoruz, sizler kazaniyorsunuz, elhamdülillah diyoruz. Yahyali’miza gerçekten müthis bir hastane yapildi. Sayin Cumhurbaskanimiza, sayin bakanimiza, emegi geçen dostlarimizin hepsine ayri ayri ben tesekkür ediyorum.”

Insanlarin ihtiyaç olarak gördükleri konulari asla göz ardi etmeyeceklerini dile getiren Büyükkiliç, “Bu anlayis içerisinde olursak birbirimizi sahipleniriz, sehrimiz gelisir güzellesir, gereksiz yere insanlar göç etmek zorunda kalmaz. Hatta tersine göç bile olusabilir. Egitim bizim olmazsa olmazimiz. Egitime yapilan her türlü yatirim bizim için mutlaka yapmamiz gereken bir yatirimdir. Yani sizlere yapilan yatirim bizim gelecegimize yapilan yatirimdir. Ülkemizin gelecegine yapilan yatirimdir. Biz sizleri seviyoruz, biriz, beraberiz, hep beraber Yahyali, hep beraber Kayseri, hep beraber Türkiye’yiz diyoruz” seklinde konustu.

Yahyali Belediye Baskani Esat Öztürk ise program yaptigi konusmada, “Bizimkisi biraz ask hikâyesi. Yahyali’ya geldigimizde okullarimizi ziyaret ettigimizde benim rol modelim Memduh Baskanimiz demistim. Çok iyi biliyorum. Melikgazi Belediye Baskanligi’nda, gittigi okulda eger ögretmenler odasinda sikinti varsa ya da çevre düzenlemesi, okullarin yapimi gibi konularda, derhal oraya müdahale ettiler” dedi.

Daha sonra Sehit Mustafa Aydin Yatili Bölge Okulu içerisine yaptirilan Hali Saha Açilis Programi’na katilan ve birlik, beraberlik ve dayanisma mesaji veren Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, ögrencilerin, ay yildizli Türk bayraga, vatana, millete, devlete, cumhuriyete sahip çikmasi gerektigini ifade etti.

Büyükkiliç, bu suurda olan gençlere seslenerek, “Geriye kalan bir ders çalismak, sportif olarak da kendinizi gelistirmek. Ona da firsat verilince sorun kalmiyor” diye konustu.

Baskan Büyükkiliç ayrica, Yahyali Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Kafali’nin ilçede en çok kitap okuyan kisi seçildigini hatirlatarak, böyle bir ilçe milli egitim müdürünün ilçe için sans oldugunu ifade etti.

Baskan Büyükkiliç, açilis sonrasi hali sahada ilk penalti atisini da yaparken, gençlerle bol bol günün anisina hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA