Van'da Atil Durumdaki Göletler Yeniden Çiftçinin Kullanimina Sunuluyor

Van Büyüksehir Belediyesi, kirsal kesimlerde tarim arazilerini sulamada uzun yillardir atil durumda olan göletleri temizleyerek yeniden çiftçinin kullanimina sunuyor.

Van'da Atil Durumdaki Göletler Yeniden Çiftçinin Kullanimina Sunuluyor
Van’da tarim ve hayvancilik faaliyetlerinin daha iyi yerlere gelmesi ve çiftçinin desteklenmesi için yogun çalismalar yürüten büyüksehir belediyesi, 35 is makinesiyle ilçelerde bulunan sulama kanallari ve göletlerde bakim onarim çalismasi yapiyor. Ilçe kaymakamliklarinin ve muhtarlarin müracaatlari üzerine çalismalarini devam ettiren Kirsal Hizmetler Daire Baskanligina bagli ekipler, kullanilmayan gölet ve sulama kanallarini yeniden tarima kazandirirken, ihtiyacin oldugu noktalarda da yeni gölet ve sulama kanli çalismalarini sürdürüyor.

Tusba ilçesine bagli Ocakli Mahallesi’nde de 5 yildir kullanilamayan gölet ve kanallar 3 günlük çalisma sonucu temizleyerek yeniden kullanima sunuldu. Toplam 550 metre uzunlugundaki sulama kanali ile suyu araziye tasiyan ekipler, çiftçinin bölgede üretimine katki sagladi.

Arazilerinin susuz kaldigini ve yeterince verim alamadiklarini ifade eden Ocakli Mahalle Muhtari Mehmet Cemal Malay, ekiplere tesekkür etti.

Muhtar Malay, “Su arazimize ulasmiyordu. Susuz kaliyorduk. Su an sulamamizi yapip ekinlerimizden bir fayda alabiliriz. Herkesten Allah razi olsun’’ dedi.

Van Büyüksehir Belediyesinin kirsal alanlarda yürüttügü tarimsal çalismalarin belirli planlamalar dâhilinde devam edecegi bildirildi.

Kaynak: İHA