Sinavi Kazanan Ögrenciye ''Bosna'' Ödülü

Malatya’da Yüksek Ögretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan ögrenci Bahar Kaplan, sinavi kazaninca ödül olarak Bosna turuna dahil edildi.

Sinavi Kazanan Ögrenciye ''Bosna'' Ödülü
Bosna gezisi öncesi ögrenci Bahar Kaplan, Malatya Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebu Bekir Kayhan’i ziyaret etti. Bahar Kaplan’i yolcu eden Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebu Bekir Kayhan, medeniyete yön veren ecdadin dogruluk yönünü simgeleyen pusula hediye ederek, basarilar diledi. Kayhan yaptigi açiklamada, gezi programi hakkinda bilgi aktardi. Kayhan, “Cihan Devleti Osmanli cografyasi içerisinde yer alan ve birçok ecdat hatirasini barindiran, Türk tarihinin ayrilmaz bir parçasi olan Bosna Hersek’in tarihini, kültürel, milli ve manevi degerlerini ve mekânlarini, dogal güzelliklerini ögrencilerin görmeleri adina sinavli bir tur programi düzenlendi.

Ata yadigâri gönüldaslarimiz ile bir araya gelerek ortak tarih bilincini gelistirmeleri amaciyla 11-16 Mayis 2022 tarihleri arasinda 81 il ve KKTC’den Kitap Atölyesi Sinavinda dereceye giren ögrencilerin katilacagi geziye ilimizden Battalgazi Kiz ögrenci yurdunda kalan Bahar Kaplan isimli ögrencimiz sinavda basarili olup dereceye girerek Bosna Hersek gezisine katilmaya hak kazanmistir. Kendisine hayirli yollar ve iyi geziler diliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA