Sarigerme Uçurtma Senligi Gerçeklestirildi

Mugla’nin Ortaca ilçesi Sarigerme Sahili’nde Uçurtma ve Bahar Senligi düzenlendi. Etkinlikte 7’den 70’e her yas grubunun uçurdugu uçurtmalar ile Sarigerme’nin gökyüzü renklendi.

Sarigerme Uçurtma Senligi Gerçeklestirildi


Mugla’nin Ortaca ilçesine bagli Sarigerme sahilinde Uçurtma Festivali düzenlendi.

“1.Uçurta ve Bahar Senligi”ne Ortaca’nin yani sira çevre ilçelerden de çok sayida kisi katildi.

Etkinlikte çocuklara özel animasyon gösterileri, çesitli oyunlar ve yarismalar yapilirken, her yastan katilimcinin uçurdugu uçurtmalar ile gökyüzü renklendi.

Sarigerme’den etkinlige katilan Kadriye Külahli, çok güzel bir etkinlik oldugunu belirterek, “Herkes memnun, pandemiden dolayi uzun süredir etkinlik yapilmiyordu çok güzel bir etkinlik oldu” dedi.

Etkinlige Ortaca’dan katilan Fikret Türk ise, ilk defa bu tür bir etkinlige katildigini ifade ederken, oglu Ayberk Efe’de etkinligi çok begendigini belirtti.



Etkinlige Dalaman’dan katilan ve kendi yaptiklari 1,7 metrelik uçurtmalari ile dikkat çeken Ali Sivri, “Dalaman’dan geliyoruz, uçurtmanin gerçek sahibi Bahadir Bulut Dogan. Baya emek sarf etti. Bir insan boyunda. Buraya aldik geldik, çift kabin aracimiza sigmadi, Dalaman’dan buraya yolda parçalanmasin diye 40 km hizla geldik. Etkinlige tesadüfen geldik, kahve içmeye gelmistik, etkinligi görünce geri döndük, uçurtmayi alip buraya geri geldik” diye konustu.

Kaynak: İHA