Pazarda Fiyatlar Düsüyor

Erzincan’da kurulan semt pazarlarinda satilan sebze ve meyvelerin fiyatlarindaki düsüs sürüyor.

Pazarda Fiyatlar Düsüyor
Erzincan’da haftanin belirli günleri kentin farkli noktalarinda kurulan semt pazarlarinda satilan sebzelerin ve meyvelerin fiyatlari düsüyor. Semt pazarlarinda ki sebze ve meyve fiyatlarinda yasanan düsüs, vatandasin oldugu gibi esnafin da yüzünü güldürüyor. Geçtigimiz haftalar pazarlarda görülen astronomik fiyatlar bu hafta büyük oranda düsüse geçerken yaz meyveleri de tezgâhlarda yerini almaya basladi.

Basta biber olmak üzere kabak, patlican gibi sebzelerin fiyatlarinda önemli ölçüde düsüs yasandi. Fiyatlariyla cep yakan patlican, sivri biber ve kabak bu hafta 5 ila 10 TL’ye, 15 TL’den satilan salatalik 5 TL’ye, 15 TL’den satilan domates 10 TL’ye, 15 TL’den satilan ispanak 15 TL’ye, havuç 10 TL’den 5 TL’ye çilek 25 TL’den 15 TL’ye marul ise 15 TL’den 10 TL’ye patates 15 TL’den 10 TL’ye düstü. Pazarin en düsük ürünü olan limon ile kuru soganin kilosu ise 5 TL den satisa sunuluyor.

Uzun yillardir pazarcilik yapan Ayhan Toprak havalari n isinmasiyla birlikte tarlada ürünlerin de çiktigini belirterek, “Fiyatlar günden güne düsüyor. Bu düsüs bizim de isimize geliyor. Fiyatlar yüksek oldugunda vatandas ya sayili aliyor ya da hiç almiyor. Önümüzde ki haftalarda düsüs devam eder. Vatandaslarda bu durumdan memnun. Insallah yaz ayi bereketli geçecek diye ümit ediyoruz. Suan bazi meyveler pahali gelebilir. Mesela erik daha yeni çikti ve suan 30 lira ama bu ilerleyen günlerde 10 liraya kadar düser. Tüm vatandaslarimizi her zaman pazardan aliveris yapmaya davet ediyoruz. En pahali döneminde bile marketlerden ucuza mal satiyoruz. Illa ki pazarlik yapanlarda oluyor. Markette öyle bir ihtimal de yok. Havalarin daha da isinmasiyla burada gördügünüz fiyatlar da düser diye düsünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA