Özel Çocuklar ENFEST'te Bulusacak

Antalya Büyüksehir Belediyesi özel çocuklari ENFEST’te bulusturacak. 10-16 Mayis tarihleri arasinda Engelliler Haftasi nedeniyle düzenlenecek "Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali (ENFEST)" çerçevesinde çesitli etkinlikler gerçeklestirilecek. Özel gençler için temsili askerlik töreni de yapilacak.

Özel Çocuklar ENFEST'te Bulusacak


Antalya Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan her yil Mayis ayinin 2. haftasi farkindalik olusturmak amaciyla düzenlenen Engelliler Haftasi çerçevesinde bu yil da çesitli etkinlikler düzenlenecek. Antalyali özel çocuklar "Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali (ENFEST)" etkinliklerinde bulusacak. ENFEST 10 Mayis Sali günü Cumhuriyet Meydani’nda Atatürk Aniti’na çelenk sunumu ile baslayacak.

“Etkinlikler gün boyu sürecek”

11 Mayis Çarsamba günü toplumda empati duygusunun gelistirilmesi, engelliler ile ilgili farkindalik olusturulmasi ve engelli bireylerin sosyal uyum becerilerinin gelistirilmesi amaciyla Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan çesitli etkinlikler düzenlenecek. Saat 10.30’da AKM Cam Piramit Yani Fuaye Alani’nda Antalya Büyüksehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Gençlik Spor Il Müdürlügü isbirligi ile ENFEST gerçeklestirilecek. Festival çerçevesinde özel egitim okullarinin ögrencileri tarafindan sanatsal ve sportif etkinlikler yapilacak.

“Temsili asker ugurlama töreni”

12 Mayis Persembe günü AKM Perge Salonu’nda Kisisel Gelisim Uzmani Bülent Gardiyanoglu engelli yakini aileler için aile içi iletisim teknikleri konulu seminer verecek. Engelliler Haftasi çerçevesinde 16 Mayis Pazartesi sabah 08.30’da ise Antalya Büyüksehir Belediyesi Hizmet Binasi önünden davul zurna esliginde kina yakilarak engelli gençler için Temsili Asker Ugurlama töreni gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA