Osmaniye'de Anneler Resimlerini Sergiledi

Osmaniye Belediyesi Sanat ve Mesleki Egitim Merkezi’nde açilan resim kurslarinda egitim alan ögrenci anneler, ‘Anneler Günü’ dolasiyla el emegi göz nuru ile yaptiklari resimleri sergiledi.

Osmaniye'de Anneler Resimlerini Sergiledi
Osmaniye Belediyesi Sanat ve Mesleki Egitim Merkezi’nde geçmis yillarda resim egitimi alan ve halen kursa devam eden 60 ögrenci anne el emegi göz nuru ile aylardir süren çalismalar neticesinde ortaya çikardiklari 120 resmi sergiledi. Anneler Günü etkinlikleri çerçevesinde açilisi yapilan serginin kurdelesini de yine ögrenci anneler kesti. Kesilen kurdelenin ardindan sergiyi gezen protokol üyeleri resimler hakkinda bilgiler aldi.

Kurs hakkinda bilgiler veren resim ögretmeni Filiz Tiras, “Yaklasik 7 yildir Osmaniye Belediyesi’nin kurs merkezi olan OBEM’de resim ögretmeni olarak görev yapiyorum. Her dönem 12 civari ögrenci ile çalismalara basliyoruz. Ilk olarak karakalem daha sonra renk çalismalarina geçiyoruz. Daha sonra ögrencilerin istegine ve becerisine göre yönlendirme yapiyoruz. Bir yildan sonra ögrencilerimiz sergiledikleri resimleri yapma noktasina geliyorlar” diye konustu.

Evli ve 2 çocuk annesi kursiyer Aysenur Demirdelen ise, “Yaklasik 4 yildir resim kursuna geliyorum. Sergide olan çalismam da Osmanli çalismasi. Ben biraz hizli davrandim bir ay gibi süre zarfinda bitirdim. Evliyim 2 çocugum var ev hanimiyim ama ilerde bunu meslek olarak yapip daha sonra satis amaçli insanlara sunabilirim” dedi.

Kurdele kesiminin ardindan sergiyi gezen protokol üyeleri ve vatandaslara resimler hakkinda bilgiler verildi.

Kaynak: İHA