Kayseri Büyüksehir 3 Bin 200 Koyunun Dagitimina Basladi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 3 bin 200 koyunun dagitilacagi ‘Koyunlar Artiyor, Meralar Senleniyor’ projesinin Yesilhisar’da gerçeklesen kura çekimine katildi. Baskan Büyükkiliç, “Tarim alaninda neler yapariz, hayvancilik alaninda neler yapariz diye projeden projeye kosuyoruz” dedi.

Kayseri Büyüksehir 3 Bin 200 Koyunun Dagitimina Basladi


Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan yürütülen ‘Koyunlar Artiyor Meralar Senleniyor’ projesi çerçevesinde 14 Subat-4 Mart tarihleri arasinda müracaatlari yapilan koyun taleplerinin kuralari çekilmeye basladi.

Hacilar ilçesinde 4, Incesu’da 23 üreticinin katildigi program ile baslayan kura çekimi, Yesilhisar Gençlik Merkezi’nde 127 üreticinin katilimiyla devam etti. Programa Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in yani sira AK Parti Yesilhisar Ilçe Baskani Hasan Bedirhanbeyoglu, Yesilhisar Belediye Baskani Halit Tasyapan, Tarim ve Orman Il Müdürü Mustafa Sahin, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Bayar Özsoy, daire baskanlari, muhtarlar ve çiftçiler katildi.

Baskan Büyükkiliç, burada yaptigi konusmada birlik, beraberlik mesaji vererek, “Kayseri denilince akla degerlerine bagli, vatanina, milletine, bayragina, ailesine, sehrine, ülkesine, inancina bagli, böyle bir anlayisin sahibi olan gönül insanlari geliyor. Üretirler, kimseye yük olmazlar, yük çekerler. Elhamdülillah diyor, sizlere minnet duyuyoruz” dedi.

Sehir ve ülke olarak tarim ve hayvancilik alaninda kendi kendine yetecek konumda olmalari gerektigini vurgulayan Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü:

"Allah’a sükürler olsun. Kayseri Büyüksehir Belediyesi olarak yatirimdan yatirima kosuyoruz. Türkiye’de 30 büyüksehir içerisinde yatirima en çok pay ayiran sehir, 2021’de Kayseri Büyüksehir Belediyesi olmustur. Bunlar sorumlulugumuzun arttigini gösterir. Allah’a sükürler olsun 24 aydir da hiçbir kredi almayan ve sizlere hizmet eden bir Büyüksehir’den bahsediyoruz. Yesilhisar’imizin kiymetli baskani çaliskan, iyi niyetli, uyumlu, tevazu içerisinde bizlerle birlikte yaptigi çalismalar ile de Yesilhisar’imizi daha iyi noktalara tasimak için gayret gösteriyor. Biz de bir agabeyi olarak her zaman elinden tutup, ne gerekiyorsa onu yapma yönünde çalismalar yapacagimizi buradan bir kez daha paylasmak istiyorum. Çünkü sizler bizim için çok önemlisiniz. Bizler sizler için variz.”

“PROJEDEN PROJEYE KOSUYORUZ”

Baskan Büyükkiliç, Kayseri’nin tarim ve hayvanciligin yani sira egitim, saglik ve yerel yönetimler konusunda dayanismanin en güzel örneklerini sergilediklerini ifade ederek, “Sayin Cumhurbaskanimiza, ekibiyle birlikte kendisine minnet duyuyor, tesekkür ediyoruz. Sayin Cumhurbaskanimizin yol arkadaslari olarak ona layik olma, sizlere layik olma yolunda da bizler de gayret gösteriyoruz. Allah’a sükürler olsun iyi bir noktadayiz. Insallah bu anlayis içerisinde tarim alaninda neler yapariz, hayvancilik alaninda neler yapariz diye projeden projeye kosuyoruz. Kabul görünce daha fazlasini yapiyoruz. O açidan koyunlarla ilgili meralarimizi senlendirelim dedik. Kayseri tabi bir endüstri ve ticaret merkezi olarak bilinir. Kayserimizin elbette ki sadece endüstri merkezi olarak degil, ayni zamanda tarim ve hayvancilikta da kendisinden söz ettiren, turizmde de kendisinden söz ettiren bir sehir olarak anilmasi yönünde gayret gösteriyoruz” seklinde konustu.

Yesilhisar’in Soganli Vadisi ve diger turizm alanindaki yaklasimlariyla gündeme tasidiklarini, tarim ve hayvancilikta da olmazsa olmaz bir ilçe olarak anilmasi için gayret gösterdiklerini ifade eden Büyükkiliç, söyle konustu:

“Desteklerimiz sizler için, her zaman yaninizdayiz. 16 ilçemiz var agabey kardes diyalogu içerisinde hepsine yardimci oluyor, hepsinin elinden tutuyoruz. Sirf 2022’de insallah 60 milyonluk yatirim yapiyoruz tarim ve hayvanciliga. Geçen sene dâhil 3 senelik süreç içerisinde yaklasik 100 milyon yatirim yaptik. Insallah bu sene daha fazlasini yapacagiz. Allah birligimizi, beraberligimizi, huzurumuzu bozmasin. Bu hizmetimizden yararlanacak kardeslerimize insallah bereketli kilsin. Inaniyoruz ki bizlere dua edeceksiniz, bizler de sizlere layik olma yolunda gayret gösterecegiz.”

“MEMDUH BASKANIM, TARIMSAL DESTEK ANLAMINDA NE ISTEDIYSEK FAZLASIYLA YAPTI”

Yesilhisar Belediye Baskani Halit Tasyapan ise geçen yil dagitilan koyunlarin bereketle çogaldigini belirterek, gün geçtikçe bu bereketin artarak devam edecegini ifade etti.

Tasyapan, yaptigi konusmada, “Memduh baskanimin ellerine saglik, tarimsal destek anlaminda ne istediysek fazlasiyla hepsini kazandiriyor. Tarima dayali her türlü destek veriliyor” dedi.



“KAYSERI BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI’NIN TARIHINDEKI EN BÜYÜK TARIMSAL DESTEGI BU SENE YAPILDI”

Tarim ve Orman Il Müdürü Mustafa Sahin de bu yil, Büyüksehir Belediyesi ile isbirliginde çok önemli bir yil oldugunun altini çizerek, tohumdan aspir ve koyun dagitimina kadar birlikte çalismalar yaptiklarini ifade etti.

Sahin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in pandemi salgininin baslangicinda baslattigi ‘Biz bize yeteriz Türkiye’m’ kampanyasinda fitili atesleyen sehrin Kayseri oldugunu belirterek, Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin tarihindeki en büyük tarimsal destekleri bu sene yaptiklarini anlatti.

BÜYÜK PROJE, 11 MILYON TL’YI ASIYOR

2021 yilinda 11 kirsal ilçede her aileye 20 küçükbas hayvan olmak üzere 55 aileye toplam bin 100 adet küçükbas hayvan dagitimi gerçeklestiren Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimati ile 2022’de hedefi yükselterek 3 bin 200 küçükbas olarak belirledi. 2021 yilinda 1 milyon 912 bin 680 TL maliyetle bin 100 koyun dagitimi yapilirken, 2022 yilinda ise 9 milyon 158 bin 400 TL maliyetle 3 bin 200 koyun dagitilmasi planlanirken, toplam proje bedeli 11 milyon TL’yi asacak.

KURA ÇEKIMI 17 MAYIS’A KADAR ILÇE ILÇE SÜRECEK

Hacilar, Incesu ve Yeslihisar’da kura çekimi yapilan proje çerçevesinde, 10 Mayis Sali günü saat 10.00’da Yahyali Gençlik Merkezi’nde ve saat 14.00’te Develi Gençlik Merkezi’nde, 11 Mayis Çarsamba Günü saat 10.00’da Talas Gençlik Merkezi’nde ve saat 14.00’te Tomarza Gençlik Merkezi’nde, 12 Mayis Persembe Günü saat 10.00’da Sariz Gençlik Merkezi’nde ve saat 14.00’te Pinarbasi Gençlik Merkezi’nde, 13 Mayis Cuma Günü saat 10.00’da Akkisla Gençlik Merkezi’nde ve saat 14.00’te Sarioglan Gençlik Merkezi’nde, 16 Mayis Pazartesi günü saat 10.00’da Felahiye Gençlik Merkezi’nde ve saat 14.00’te Özvatan Gençlik Merkezi’nde, 17 Mayis Sali Günü ise saat 10.00’da Bünyan Gençlik Merkezi’nde kura çekimi yapilacak. Yine 17 Mayis Sali Günü saat 14.00’te Melikgazi ve saat 16.00’da Kocasinan ilçeleri için kura çekimleri ise Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçeklesecek.
Kaynak: İHA