Kaybolduktan 4 Gün Sonra Bulunan Çocuk Sagligina Kavustu

Kars’ta kaybolduktan 4 gün sonra kayanin dibinde uyurken bulunan 12 yasindaki Tarik Altun, sevk edildigi Van’da yapilan tedavisinin ardindan sagligina kavustu.

Kaybolduktan 4 Gün Sonra Bulunan Çocuk Sagligina Kavustu
Kars merkeze bagli Halefoglu köyünde 1 Mayis tarihinde kuzenleriyle hayvanlarini otlatmaya gittigi arazide kaybolan ve 4 gün sonra bir kayanin dibinde uyurken bulunan Tarik Altun, Kars’ta yapilan ilk müdahalenin ardindan Van’a sevk edilmisti. Kayboldugu 4 gün boyunca açliga ve asiri soguk havaya bagli saglik sorunu yasayan Tarik’in tedavisine Saglik Bilimleri Üniversitesi Van Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde baslanmisti. Doktorlarin çabasiyla sifa bulan Tarik’in yakin zaman içinde taburcu olacagi bildirildi.



"Çocugum için herkes seferber oldu"

IHA muhabirine konusan Tarik’in babasi Oktay Altun, oglunun yagmurda yolunu sasirip kayboldugunu animsatti. Oglunun 4 gün sonra köylerine 8 kilometre uzaklikta bir kayanin altinda sirtüstü yatar vaziyette bulundugunu ifade eden Altun, “Yari baygin olarak amcasi tarafindan bulundu. Kars Devlet Hastanesi’ndeki müdahalesinin ardindan Van’a sevk edildi. Çocuk 4 gün boyunca aç ve susuz kalmisti. Soguk havaya maruz kalmisti. Çok sükür Allah bizlere bagisladi. Çocugun bulundugu gün bizim bayramimiz oldu. Çocugum için herkes seferber oldu. O bölgede kurt tehlikesi de vardi. Ama sükürler olsun çocuga da denk gelmemis. Tedavisinde emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.

Su an saglik durumunun iyi oldugunu dile getiren Tarik Altun ise, taburcu olup evine gitmek istedigini kaydetti.

Kaynak: İHA