Karatay Trafik Egitim Parki Açilis Için Gün Sayiyor

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan ve 6,2 milyon liraya mal olan Karatay Trafik Egitim Parki açilis için artik gün sayiyor. Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, “Ilçemize bambaska bir hava katacak bu yeni parkimizda hemsehrilerimiz ve çocuklarimizla bulusmak için sabirsizlaniyoruz” dedi.

Karatay Trafik Egitim Parki Açilis Için Gün Sayiyor
Karatay Belediyesi tarafindan Ulubatli Hasan Mahallesi’nde 8 bin 900 metrekarelik alana insa edilen Karatay Trafik Egitim Parki açilis için gün sayiyor. 6,2 milyon TL’ye mal olan Karatay Trafik Egitim Parki; simülasyon merkezi, gözetleme kulesi, yürüyüs yollari, trafik egitim yollari, bisiklet egitim parkuru, geçit ve kavsaklar, tünel, üstgeçit, mini araçlar ile park alani, yesil alanlar, peyzaj düzenlemeleri ve dinlenme alanlariyla egitim çagindaki çocuklara hem teorik hem de uygulamali egitimler verilecek. Karatay Belediyesi, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Il Emniyet Müdürlügü isbirligiyle yürütülecek söz konusu egitimler sayesinde çocuklarda trafik bilincinin gelistirilmesinin yani sira yaya ve araç trafigi ile ilgili olarak da beceri kazandirilmasi hedefleniyor.

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca da açilis için son hazirliklarin yapildigi Karatay Trafik Egitim Parki’nda incelemelerde bulunarak bilgi aldi. Karatay Belediyesi olarak Karatay Trafik Egitim Parkini çok önemsediklerinin altini çizen Baskan Hasan Kilca, söz konusu proje ile egitim çagina giren ögrencilerin trafik bilincini gelistirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Hasan Kilca, Ulubatli Hasan Mahallesi’nde Karatay Trafik Egitim Parki’ni hizmete açmaya hazirlandiklarini belirterek, “Parkimizda artik son dokunuslar yapiliyor. Son çalismalarimizi da yapip bu güzel parkimizi önümüzdeki günlerde hemsehrilerimizin hizmetine sunacagiz. Karatay Trafik Egitim Parki’nda çocuklarimiz trafikle ilgili hem teorik hem de pratik bilgiler alacak ve kendilerini gelistirmis olacaklar. Il Milli Egitim Müdürlügü ve Il Emniyet Müdürlügümüzün is birligiyle gelecek nesillerimizde önemli farkindalik olusturmayi hedefliyoruz. Çocuklarimizin yaninda ailelerimizi de unutmadik ve onlar için ilçemizin yeni markasi olacak ‘Kafe Karatay’i da hizmete açacagiz. Ailelerimiz, uygun fiyatlarda hizmet verecek bu güzel mekanlarda hosça vakit geçirebilecekler. Parkimizda çocuklarimiz ve hemsehrilerimizle bulusmak için sabirsizlaniyoruz” dedi.

Kaynak: İHA