Karaman'da Yönetici Gelistirme Programi Egitimleri Basladi

Karaman’da, Milli Egitim Bakanligi Ögretmen Yetistirme ve Gelistirme Genel Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen Egitim Yöneticisi Gelistirme Programi (YÖGEP) egitimleri basladi.

Karaman'da Yönetici Gelistirme Programi Egitimleri Basladi
Milli Egitim Bakanligi Ögretmen Yetistirme ve Gelistirme Genel Müdürlügü tarafindan okul müdürlerinin mesleki gelisimini desteklemeye yönelik hazirlanan 4 modül halinde planlanan toplam 120 saatlik YÖGEP seminerleri, Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde verilmeye baslandi. Karaman genelindeki okul ve kurum yöneticisine yönelik verilecek olan 120 saatlik YÖGEP egitimlerinin açilis töreni, Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonu’nda gerçeklestirildi.

Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan’in katilimiyla yapilan açilis programinda, Milli Egitim Sube Müdürü Hasim Tunca ve okul müdürleri yer aldi.

Programda konusan Il Milli Egitim Müdürü Çaliskan, degisen ve gelisen dünya sartlarinda her alanda oldugu gibi egitim alaninda da sürekli bir degisim, dönüsüm ve gelismenin yasandigini belirterek bu sürecin saglikli bir sekilde yönetilmesi adina okul yöneticilerinin iletisim ve yönetim becerilerine sahip olmasi gerektiginin altini çizdi. Çaliskan, “Bakanligimizin politikalari dogrultusunda egitim yöneticilerimizin ve ögretmenlerimizin güçlendirilmesi adina Yönetici Gelistirme Programi’ni hayata geçirdi. Bu seminerler egitim liderlerinin bilgi ve becerilerini artirilmasi noktasinda önemli katkilar saglayacaktir. Sizler bizim okullarimizdaki egitim liderlerimizsiniz. Sizler ne kadar güçlü olursaniz ögretmenlerimiz de o denli güçlü olur. Bu sürecin en verimli sekilde geçeceginden eminim. Yöneticilerimize ve yavrularimizi emanet ettigimiz ögretmenlerimizin mesleki gelisimlerine ve güçlenmelerine önemli katkilar saglayacak bu seminerin Karaman egitim camiasina hayirli olmasini diliyorum" dedi.

Seminere iliskin katilimcilara bilgiler veren Hasim Tunca da, egitimlerin 31 Temmuz’a kadar devam edecegini belirtti.

Tunca, “Egitimlerin ilk modülünde ’Ögretmenin Güçlendirilmesi, Basari Farklarinin Azaltilmasi’, ’Yetenek Yönetimi’, ’Deneyim Paylasimi’ konulari ele alinacak. Ikinci modülde ise ’Takim Kurma ve Yönetme, Iletisim’, ’Kültür ve Medeniyetimizde Egitim’, ’Rehberlik ve Psikolojik Danisma ile Özel Egitim’, ’Protokol ve Sosyal Davranis Kurallari’, 3. modülde ’Okul Iklimi ve Kurum Kültürü’, ’Inceleme ve Sorusturma Teknikleri’, ’Finansal Kaynaklarin Yönetimi’, ’Milli Egitim Mevzuati’ konulari ele alinacak. Programin 4. modülünde ise ’Proje Yönetimi’, ’Dijital Beceriler’, Okul Güvenligi’, ’Ölçmede Yeni Yaklasimlar’, ’Yönetim Bilisim Sistemleri’ konularinda egitimler verilecek” diye konustu.

Kaynak: İHA