Karabük'te 13 Engelli 1 Günlük Askerlik Sevinci Yasadi

Karabük’te Engelliler Haftasi dolayisiyla düzenlenen temsili askerlik uygulamasi bünyesinde 13 engelli genç askerlik yapmanin heyecanini yasadi.

Karabük'te 13 Engelli 1 Günlük Askerlik Sevinci Yasadi
Engelliler Haftasi dolayisiyla Karabük’te çesitli etkinlikler düzenlenmeye basladi.

Il Jandarma Komutanligi tarafindan engelleri dolayisiyla askerlik görevini yapamayan 13 genç için temsili askerlik uygulamasi etkinligi düzenlendi.

Etkinlige Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Cumhuriyet Bassavcisi Koray Kesgin, Karabük Belediye Baskani Rafet Vergili, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Garip Gümüs, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, askerler, ve aileler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan etkinligin açilis konusmasini yapan Karabük Valisi Fuat Gürel, bir engelli annesi olmanin çok mesakkatli ve kutsal oldugunu belirtti.

Gürel, “Askere gitmeyen bir gencin olgunlasmadigi ve neredeyse evlenmemesi gerektigi bize söylendi. Tabi burada kardeslerimizin özel bir durumu olmasi münasebetiyle onlar askerlikten muaflar. Temsili de olsa onlara bugün bu sevincin yasatilmasi çok güzel bir sey” dedi.

Etkinlikte emegi geçenlere tesekkür eden Gürel, “Ülkemizde son yillarda engellilerimizle alakali çok büyük gelismeler var. Devletimiz, hükümetimiz, engellisine sahip çikar duruma geldi. Ailelerimizin zorluklarini göz önüne alarak hem engellilerimizin kendileriyle alakali bir kisim destekler verilmeye baslandi hem de ailelerin onlara bakmasiyla alakali destekler artirilarak belli bir asamaya getirildi” diye konustu.

Gürel, engelli gençler için düzenlenen yemin töreninin hayirli olmasini diledi.

Engelli Jandarma Er Kerim Köse’de duygularini aktaran bir konusma yapti.

Konusmanin ardindan yemin törenine geçildi. 8’i Safranbolu, 4’ü Yenice ve 1’i Karabük olmak üzere 13 engelli genç Türk Bayragi ve silah üzerine el koyarak yemin etti. Vatani görevlerini basariyla tamamlayan engelli askerlerin terhis belgeleri ve künyeleri ise Vali Gürel ile beraberindeki protokol üyeleri tarafindan verildi.

Bir günlügüne üniforma giyerek askerlik heyecanini yasayan gençlerin sevincine aileleri de ortak oldu.

Hatira fotografi çekimi ile program sona erdi.
Kaynak: İHA