Jandarma Suça Geçit Vermiyor

Kayseri Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan Nisan ayinda yapilan faaliyetlerde, 71 hirsizlik olayina karistigi tespit edilen 61 sahis yakalandi.

Jandarma Suça Geçit Vermiyor


Jandarma ekiplerinin faaliyet dönemi içerisinde yaptiklari çalismalarda 1 kasten öldürme ve 40 kasten yaralama olayinda toplam 71 süpheli yakalanarak, islemlerinin ardindan adli makamlara sevk edildi. Yine ekiplerin hirsizlik olaylarinin aydinlatilmasi yönündeki çalismalarinda 22’si evden, 15’i kamu kurum ve kurulusundan, 6’si bag, bahçe ve tarladan, 4’ü insaattan, 3’ü isyerinden, 1’i otodan hirsizlik, 12’si kablo, 2’si oto hirsizligi ve 6 dolandiricilik olmak üzere toplam 71 olayda 61 süpheli yakalanirken, bu kisilerden 17’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ekiplerin terörle mücadele çalismalari çerçevesinde PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DEAS terör örgütleri suçlarindan 9 olayda 9 süpheli hakkinda islem yapildi. Islem yapilan sahislardan 6’si tutuklanirken, 1 süpheli ise ifadesinin alinmasinin ardindan serbest birakildi. 2 süphelinin yakalanmasi için de çalismalar devam ettigi ögrenildi.

Emniyet ve asayisin saglanmasina yönelik yapilan ve es zamanli olarak gerçeklestirilen Türkiye Huzur Güven Uygulamasinda da 25 bin 726 kisinin sorgulamasi yapildi. Çesitli suçlardan arama kaydi bulunan 33 sahis yakalanirken, 581 umuma açik yer ve isyerlerinin de kontrolü yapildi. Kontrolü yapilan 13 bin 557 araçtan 90’i trafikten men edilirken 588 araca idari para cezasi uygulandi.
Kaynak: İHA