Hastane Enfeksiyonlarini Önlemenin En Kolay Yolu El Hijyeni

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Hastanesi Enfeksiyon Hastaliklari Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Esra Kazak, hastane enfeksiyonlarini önlemenin en kolay, en ucuz ve en önemli yollarindan birisinin etkili bir el hijyeni uygulamak oldugunu söyledi.

Hastane Enfeksiyonlarini Önlemenin En Kolay Yolu El Hijyeni
Dünya El Hijyeni Günü, BUÜ Hastanesi’nde gerçeklestirilen bir etkinlik ile kutlandi. Hastane personel, ziyaretçi, hasta ve hasta yakinlarina el hijyeninin önemini anlatmak hedefiyle gerçeklestirilen organizasyonun yürütücülügünü Enfeksiyon Hastaliklari Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Esra Kazak üstlendi. Hastane girisinde açilan stantlarda ziyaretçi ve personele bilgilendirmelerde bulunan ekibi, eski rektörlerden Prof. Dr. Kamil Dilek, Hastane Bashekimi Prof. Dr. Ridvan Ali, akademisyenler ve idari personel de ziyaret ederek çalismalarindan ötürü tebrik etti.

Etkinlikte el hijyeninin önemi konusunda açiklamalarda bulunan Doç. Dr. Esra Kazak, COVID-19 salgini sirasinda mikroorganizmalarin bulasmasinda bu konunun bir kez daha ön plana çiktigina isaret etti. Hastane enfeksiyonlarini önlemede en kolay, en ucuz ve en önemli yollardan birinin etkili el hijyenine uyum oldugunun altini çizen Esra Kazak, “El hijyenine uyum oranimizi artirmak ve hastane enfeksiyonlarini önlemek için hasta, hasta yakinlari, hastane yöneticileri ve tüm saglik çalisanlari, hastanelerde görev alan herkes ortak adim atmali ve uyum göstermelidir. Bunun için sürekli gözlem yapmakta, egitimlerimizi sürdürmekteyiz. Konunun önemini vurgulamak için tüm dünyada 5 Mayis El Hijyeni Günü olarak belirlenmistir. Biz de bu çerçevede etkinliklerimizi sürdürdük” dedi.

Kazak, hastalari ve kendilerini enfeksiyonlardan korumak için el hijyenine uyulmasi, birlikte çalisilmasi, yüksek motivasyonun saglanmasi ve ellerin temiz kalmasi ile saglik hizmetinde güvenlik ve kalitenin saglanabilecegini aktardi.
Kaynak: İHA