Geleneksel Lezzet Gülüklü Çorba Yarismasi Düzenliyor

Alanya Belediyesi 20. Alanya Uluslararasi Turizm ve Sanat Festivali’nde Alanya’nin yöresel lezzeti gülüklü çorba yarismasi düzenleyecek.

Geleneksel Lezzet Gülüklü Çorba Yarismasi Düzenliyor
Alanya Belediyesi, sehrin yöresel lezzetlerini korumaya ve yasatmaya devam ediyor. Geçtigimiz günlerde düzenlenen S Pasta yarismasinin ardindan simdi de gülüklü çorba yarismasi düzenlenecek. 28 Mayis Cumartesi günü Iskele Selale önünde yapilacak olan yarismanin basvurulari basladi.

Basvurular 16 Mayis 2022 tarihine kadar devam edecek. 20. Alanya Uluslararasi Turizm ve Sanat Festivali’nde yapilacak olan yarisma neticesinde jüri üyelerinin belirledigi isimlere para ödülü verilecek. Yarisma sonucunda birinci 5 bin TL, ikinci 3 bin TL ve üçüncü 2 bin TL ödül almaya hak kazanacak. Mutfak Mirasi Özel Ödülü alan yarismaci ise bin TL’nin sahibi olacak. Yarisma basvurulari sahsen Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’ne yapilacak.

Yarismaya katilim kosullari arasinda gülüklü çorbanin tescili alinmis geleneksel tarife uygun olarak hazirlanmasi ve tescilli tariften uzaklasmis veya özgün yorumla degistirilmis tariflerin yarismaya alinmayarak, diskalifiye edilmesi yer aliyor.
Kaynak: İHA