Efeler Belediyesi'nden Anneler Günü'ne Özel Oyun

Efeler Belediyesi ile Efeler Kent Konseyi Kadin Meclisi, Anneler Günü’nde özel bir etkinlige imza atti. Usta oyuncu Oya Basar, “Plastik Asklar” adli oyunla Efelerli tiyatroseverlerin karsisina çikti.

Efeler Belediyesi'nden Anneler Günü'ne Özel Oyun


Ali Cüneyd Kilcioglu’nun kaleme aldigi, Orçun Ucal’in yönettigi, usta oyuncular Oya Basar ve Begüm Birgören’in performanslariyla sahnede devlestigi oyun, 8 Mayis Pazar aksami Aydin Kültür Merkezi Hidayet Sayin Salonu’nda Efeler halkinin begenisine sunuldu. Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay’in esi Günes Atay ile birlikte izledigi oyunun seyircileri arasinda salona adi verilen Aydinli oyun yazari Hidayet Sayin da yer aldi. Basta kadinlar olmak üzere çok sayida Efelerli tiyatroseverin izledigi, salonda bos koltugun kalmadigi oyun büyük begeni topladi.

Egitimli, kültürlü, hayatla eglenebilen, elit ama bir o kadar da alaturka Alev’le (Oya Basar) çekingen, kendini savunmaktan korkan, geleneklerden bihaber, saf Sezen’in (Begüm Birgören) yüzlesmelerini, gelgitlerini, hayatla, kendileriyle ve ortak asklariyla olan hesaplasmalarini konu edinen “Plastik Asklar” Efelerli tiyatroseverlere kahkaha dolu bir aksam yasatti. Izleyiciler, Oya Basar ve Begüm Birgören’i alkis yagmuruna tuttu.

Oyunun sonunda Baskan Atay, Basar ve Birgören’e çiçek takdim etti. Anneler Günü’nü kutlayarak konusmasina baslayan Baskan Atay, “Annelerin ve anne adaylarinin gününü kutluyorum. Bizleri hayata hazirlayan, büyüten, yediren, içiren, yürüten, okumamizi saglayan, hayata baglayan annelerin bu özel gününde Türkiye’nin en iyi sanatçilarini izleme zevkine eristik. Kendilerine çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA