Destanlasan Liseler Kongrede Bulustu

Kurtulus mücadelesi verilen yillarda ögrencilerinin de savasa katildigi 5 lisenin idareci ve ögrencileri, Kayseri’de düzenlenen Vatan Savunmasinda Destanlasan Liseliler Kongresi’nde bulustu.

Destanlasan Liseler Kongrede Bulustu


Kayseri Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen kongreye, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Semun Akman, Melikgazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Haci Kaya, Kayseri, Izmir Atatürk, Sivas, Galatasaray ve Trabzon Merkez Fen Lisesi idarecileri ve ögrencileri katildi.

Kongrenin açilis konusmasini yapan Kayseri Lisesi Müdürü Ali Durmus, “Kongremize katilan okullarimizda bizim ki gibi kadim ve tarihi geçmise sahip olan, Çanakkale ve Sakarya savasinda kurtulus mücadelesi verdigimiz yillarda bu topraklara damgasini vuran, sehit kaniyla bu topragi sulayan okullarimizdandir. Bugün ki gençlerde atalarinin ve dedelerinin izinden gerektiginde kendilerine görev düstügünde gözlerini kirpmadan göreve atilacaktir. Bunda süphemiz yoktur. Bu mücadeleyi muasir medeniyetler seviyesine ulasma noktasinda vatanimizi ve milletimizi ileriye götürme noktasinda sürdürüyoruz. Bu da bizim yeni bir cephemizdir” dedi.

Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Semun Akman da, Kayseri’nin bu kongreye ev sahipligi yaptigi için çok mutlu olduklarini söyleyerek, yetkililere tesekkür etti.

“El ele vermemiz, birlikte hareket etmemiz son derece önemlidir”

Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu da, “Zaman çok önemlidir. Tarihten ders almamiz son derece önemlidir. Bu okulda okumamizin en büyük sebebi kisisel gelisimi saglamaktir ama önemli olan ülke menfaatlerine hitap edecek sekilde kendimizi gelistirmek ve bu ülkenin daha iyi noktalara gelmesi için çalismaktir. Zaman çabuk geçiyor. Ben 35 sene önce Kayseri Lisesi’nden mezun olurken zamanin bu kadar hizli geçecegini tahmin edememistim. Sizlerde 35 sene sonra belki bu günü hatirlarsiniz. O nedenle dakikamizin ve saniyemizi bos geçirmememiz ve kendimizi gelistirmemiz lazim. Siz kendinizi ne kadar gelistirirseniz bu ülkenin önü o kadar açik olur. Okulda bize ‘bu ülkenin 3 tarafi denizlerle ama 4 tarafi düsmanlarla çevrili diye’ hocalarimiz hep anlatirdi. Hakikaten öyle. Bu ülkenin gelismesini ve kalkinmasini kimse istemiyor. Diger ülkeler istemiyor. Bu nedenle tarihte birçok badireleri biz yasamisiz. El ele vermemiz, birlikte hareket etmemiz son derece önemlidir. Bugün 5 lisenin burada olmasi Türkiye’nin her kösesindeki okullardan müdürlerimizin ve hocalarimizin burada olmasi bunun bir göstergesidir” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan ögrenciler, okullarinin tarihi hakkinda bilgiler vererek, savas yillarini masaya yatirdi. Kongrenin sonuç bildirgesi yarin açiklanacak.
Kaynak: İHA