Daire Fiyatina Tespih

Erzincan’da Osmanli döneminden kalma kehribar tespih 300 bin TL’den satisa sunularak alicisini bekliyor.

Daire Fiyatina Tespih
50 yildir birbirinden farkli tespihleri toplayarak koleksiyon haline getiren Bahri Demir, Erzincan’da bulunan semt pazarinda kurdugu tezgâhta pazarcilik isini birakarak tespih satmaya basladi.

Özellikle kehribar türü tespihlerin satildigi tezgâhta 300 bin TL degerindeki Osmanli döneminden kalma tespih vatandaslarin ilgi odagi oluyor. Boyu diger tespihlere göre büyük olan kehribar tespihinin hem tas özelligi hem de tarihi özelligi antikacilarin da ilgisini çekiyor. 500 TL’den baslayan tespihlerin 300 bin TL’ye kadar satildigi tezgâhta damla kaya kehribarinin grami ise 26 dolardan satisa sunuluyor.

Önceleri pazarlarda sebze satarak geçimini saglayan Bahri Demir, simdiler de ise yarim asirdir biriktirdigi ve gözü gibi baktigi tespihleri ayni tezgâhta satisa sunuyor. Özellikle antika degeri olan tespihleri biriktirdigini belirten Demir, “50 seneden beri tespihleri topluyordum. Daha önceleri burada kendim pazarcilik yapiyordum. Sebze isi yapiyordum. Sebzeyi biraktim bu ise basladim. Böyle güzel tespihler satiyorum. Bu gördügünüz malzeme Osmanli’dan kalma eski 100-150 senelik tespih. Tasi hakiki orijinal kehribar. Fiyati 300 bin lira. Istanbul’dan çok telefon ettiler istediler ama anlasamadik. 250 bin lira teklif ettiler, ben de 300’den asagi olmaz dedim. Özellikli tespihlerim var. 15 bin liradan basliyor. Özellikle antika degerindeki tespihleri topladim içerisine biraz da ben kattim ama naylon tespih bulundurmam hepsi özellikli ve degerli tespih. Damla kaya kehribarinin gramini ise 26 dolara satiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA