Çevreye Kül Yagdiran Termik Santrale Ceza

Kahramanmaras’in Afsin ilçesinde özel sektör bünyesinde faaliyet gösteren Afsin-Elbistan A Termik Santraline hava kirliligine neden oldugu gerekçesiyle 394 bin 548 lira para cezasi kesildi.

Çevreye Kül Yagdiran Termik Santrale Ceza
Alinan bilgiye göre, Çelikler Holding’in islettigi A Termik Santralinin 1. ünitesinin kazan bölümünde ani isi kaybina bagli olarak teknik bir ariza meydana geldi. Ariza sonucunda kazanda açilmalar yasanirken; yanmayan kömür de bacadan atmosfere salindi. Ünite, bir süre sonra devre disi kaldi. Görüntüler sosyal medyada paylasildi. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, görüntüler üzerine santrale denetim ekipleri sevk etti.

Yapilan inceleme sonucu, hava kirliligine neden olundugu gerekçesi ile isletmeye 394 bin 548 lira idari para cezasi uygulandi.
Kaynak: İHA