Bisikletin Kalbi, Bodrum'da Atacak

Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile bu yil 2. Uluslararasi Corelli Bodrum Halikarnas Granfondo bisiklet yarislari 14 Mayis Cumartesi günü saat 15.00’de Bodrum Kalesi önünden halk sürüsü starti ile baslayacak.

Bisikletin Kalbi, Bodrum'da Atacak


Bodrum Belediyesi’nin destekleri, Mugla Valiligi, Bodrum Kaymakamligi ve Mugla Karya Gençlik ve Spor Kulübü Organizasyonu’nda 15 Mayis 2022 tarihinde Kisa ve Uzun Parkur seklinde gerçeklesecek. Uluslararasi katilimli bisiklet yol yarisi olan ve bu yil 2.si düzenlenecek organizasyonun lansman toplantisi düzenlendi.



Bodrum Trafo Kafe’de gerçeklesen 2. Uluslararasi Corelli Bodrum Halikarnas Granfondo bisiklet yarisi lansman toplantisina Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, Belediye Baskan Yardimcisi Ummahan Yurt, Gençlik ve Spor Il Müdürü Kazim Açikbas, Il Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Corelli Bisiklet Genel Müdürü Ugur Kül, Yaris Direktörü Ali Sonay ve yaris organizatörü Türkiye Bisiklet Federasyonu Mugla Temsilci Ilker Cömet ile basin mensuplari katildi.



Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, toplantida yaptigi konusmada “Her bir faaliyet ilçemizin tanitimi için bir gerekçe. Kalemizde bir etkinlik var. Dogada bir etkinlik var. 15 ülkeden gelecek, otellerimizde kalacak kisiler yaklasik 1000 civari sporcu gelmesini bekliyoruz. Dolayisiyla bizim destek vermemiz zaten görevimiz, mecburiyetimiz. Bunu yaparken keyif alarak yapiyoruz mecburiyetten dolayi olup da bir gönül sözümüz yok. Içerisinde bulunmak büyük bir gurur. Yardimci olabilirsek, destek verebilirsek ne mutlu bize. Ilçemizdeki her faaliyetten büyük keyif aliyoruz.” dedi.



Baskan Yardimcisi Ummahan Yurt ise konusmasinda sunlari söyledi;

“Küresel Salgin ardindan küresel iklim krizi derken bunlari da geldigimiz noktada geride birakiyoruz. Bodrum Belediyesi olarak, uzun zamandir, küresel iklim krizi ile ilgili yenilikçi fikirler ekseninde bir dizi farkindalik projeleri hayata geçiriyoruz. Granfondo Bisiklet Yarislari bu anlamda son derece önemli. Tarim ve Orman Bakanligi, yanan ormanlarimiza farkindalik adina, “Can Olalim Ormana, Bisikletini de Al Gel Bodrum’a” slogani ile 2. Uluslararasi Corelli Bodrum Halikarnas Granfondo bisiklet yarislarina destek verecek. Özellikle parkur seçimlerinde Bodrum’un kirsal bölgelerin de turizm alanlarinin tanitimi amaçlanirken, yarislarda ormanlara da dikkat çekmesi hedefleniyor. Yarismada ayrica Junior Granfonda düzenlenecek. 4-6 yas grubu çocuklara bisiklete alistirmak ve sevdirmek için Belediye meydanindan Bodrum Kalesi’ne kadar çocuklar için parkur düzenlenecek"

2. Uluslararasi Corelli Bodrum Halikarnas Granfondo bisiklet yarisinda 15 ülkeden bisiklet yarisçisinin katilacagi organizasyona katilim 12 Mayis’a kadar devam edecek. 1000 yakin bisiklet tutkunlarinin yarislara katilacagi öngörülüyor.

68 kilometrelik Kisa Parkur, 15 Mayis 2022 tarihinde saat 09.00’da Bodrum Belediyesi önünden baslayacak. Bodrum Kalesinden start alacak bisiklet tutkunlari Güvercinlik, Meselik, Mumcular, Pinarlibelen ve Çamlik rotasi ile 895m+ tirmanisin ardindan, Bodrum Antik Tiyatro önünde yaris sona erecek.

108 kilometrelik Uzun Parkur, 15 Mayis 2022 tarihinde saat 08:30’da Bodrum Belediyesi önünden baslayacak. Yine Bodrum kalesinden start alacak bisiklet tutkunlari, Güvercinlik, Agaçlihöyük, Mumcular, Pinarlibelen ve Çamlik rotasi ile 1300m+ tirmanisin ardindan Bodrum Antik Tiyatro önünde yaris sona erecek.
Kaynak: İHA