Baskan Gültak'tan Asfalt Müjdesi

MERSIN – Akdeniz Belediye Meclisinde 25 milyon TL’lik borçlanma talebi reddedilen Baskan Mustafa Gültak, Hebilli Mahallesinde vatandaslara asfalt müjdesi verdi. Gültak, "Bu millet asfalt, kaldirim beklerken ’sen dur’ yapma diyorlar. Durmadik; su an 5 milyon TL hibe temin ettik; yakinda soguk asfalt tesisini çalistiriyoruz. Ankara’dan bir hibe daha bekliyoruz. Geldigi zaman hizli bir sekilde sicak asfalt dökmeye de baslayacagiz” dedi.

Baskan Gültak'tan Asfalt Müjdesi
İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Baskani Gültak, Hebilli Mahallesinde vatandaslarla bir araya geldi. Ziyarete AK Parti Akdeniz Ilçe Baskani Emin Genç, Hebilli Mahalle Muhtari Cemal Tan, baskan yardimcilari, birim müdürleri ve çok sayida mahalle sakini katildi.



"Bu memlekete 50 yil hizmet edecek tesis kurduk"

Kürkçü Mahallesinde 30 milyon TL’nin üzerinde maliyeti olan asfalt santiyesini 1 TL vermeden kurduklarini animsatan Gültak, “Bir kismi sicak, bir kismi soguk asfalttir. Sicak asfalti Gaziantep Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu bize hibe etti. Saatte 160 ton sicak asfalt döken bir tesisten söz ediyoruz. Çevre ve Sehircilik Bakanligimizdan hibeler alarak Türkiye’deki en yeni teknolojiye uygun soguk asfalt tesisimizi de kurduk. Bu tesislerin bakimi yapildigi taktirde bu memlekete 50 yil hizmet edecektir” diye konustu.



"Önümüzü kesmeye çalisiyorlar"

Bu tesislerin çalismasi için hizli bir sekilde bu ay itibariyle asfalt dökmeye niyetlendiklerini ve Akdeniz Belediye Meclisinden 25 milyon TL borçlanma istediklerini anlatin Gültak, “Bir belediye baskani borçlanma isterken adini koymaz. Biz adini koyduk; asfalt, kaldirim, kilit tasi yapacagimizi söyledik. Kendimizi de bu sekilde baglayarak parayi baska yere harcamayacagimizi da ifade ettik. Maalesef muhalif meclis üyeleri ret oyu kullanarak bize borçlanma vermediler. Önümüzü kesmeye çalisiyorlar. İçel’de böyle tesisi olan ilçe belediyesi yok. Hebilli, Sevket Sümer, Çay, Çilek, Karaduvar, Karacailyas, Emek ve diger mahallelerdeki vatandaslarimiz asfalt bekliyor. Biz 30 milyon TL’lik bir tesisi kazandirmisiz ama 25 milyon TL’lik borçlanmayi vermiyorlar" seklinde konustu.



"5 milyon TL hibe temin ettik"

Baskan Gültak 2 yil sonra seçim yapilacagini animsatarak, "Seçim sürecinde her partiden yetkililer buralara gelecek. Diger partilerin meclis üyeleri sizlerden oy isterken ‘size hizmet edecegiz’ demiyorlar mi? Buyurun borçlanmayi verin hep beraber hizmet edelim. Bu millet asfalt, kaldirim bekliyor ama ’dur sen’ yapma diyorlar. Su an 5 milyon TL hibe temin ettik; yakinda soguk asfalt tesisini çalistiriyoruz. Bu tesis çalisinca en çok sizleri etkileyecek. Bundan sonra biz mümkün mertebe bahçe arasi yollari soguk asfalt dökmeyi planliyoruz" ifadelerini kullandi.

Ankara’dan da bir hibe bekledigini belirten Gültak, "Geldigi zaman hizli bir sekilde sicak asfalt dökmeye de baslayacagiz. Mayis ayinda baslayacaktik ama hizimizi kestiler. Siz asfaltsiz kalmissiniz, bahçeye çamur yolundan gitmissiniz; Sevket Sümer, Çay, Çilek Mahallesindeki kadinlar çamasirini yikamis, yarim saat sonra simsiyah toz olmus. Onlarin umurlarinda mi saniyorsunuz? Eziyeti çeken vatandas ama onlar ret oyu vermeye devam etsinler" dedi.



"Belediyeyi 232 milyon Tl borç ile devraldik"

Baskan Gültak, "Bu belediyeyi 232 milyon TL borç ile devraldigimizi iyi bilmenizi istiyorum. Hizmet var mi? Yok. Para var mi? O da yok. Su anda belediye borcunun bir kismini kapattim. Bir kere borç yaptim. Onu da 3 yil kredi ile çekmistim. Bu yilin sonuna dogru görev sürecimde bu borcu da bitirmis oluyorum. Neden bu malzeme alimlarimiz ya da bazi islerimizde yavas gidiyoruz? Çünkü belediyemize gelen para borca gidiyor. Geri kalan para ile maasi zor ödüyoruz. 36 aylik baskanlik sürecimiz içinde sadece 4 ay maasi rahat ödeyebilmisiz. Sizlerden aldigimiz vergi ile bu hizmetleri götürmeye çalisiyoruz. Akdeniz Belediyesinin diger belediyeler gibi geliri yok. Bundan dolayi bu isler yavas gidiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA